Dzisiaj zauważyłem że przy 90 C chłodnica jest zimna i rury też czyżby teraz termostat się nie otworzył
wystukane na HONOR 8
Dzisiaj zauważyłem że przy 90 C chłodnica jest zimna i rury też czyżby teraz termostat się nie otworzył
wystukane na HONOR 8
Jak masz możliwość to zrób logi z temperatury silnika. Jeśli termostat jest sprawny to temp powinna dość do 82/88 stopni i wtedy powinien się otworzyć termostat więc powinien nastąpić spadek temp i potem jej ponowne podnoszenie itd.
No właśnie nie mam
wystukane na HONOR 8
Ale brud w zbiorniczku i jakaś burza podczas dodawania gazu sugeruje przedmuch.
zimna chłodnica...typowy przykład zapowietrzenia przez ciągle dostające się powietrze\spaliny do układu. Rób test, nie musiałeś zamawiać, w każdym serwisie Ci tak test zrobią. Kombinujesz pod górkę....
Ja nie siedzę w Polsce tylko jestem w UK a tu serwisy ktoja na maksa jutro już mi przyjdzie tester
wystukane na HONOR 8
Powtarzam sięZapowietrzony układ. Nie pisałeś wcześniej(albo ja nie doczytałem?) że było po naprawie OK. Jeśli było to jest jakaś przyczyna że w układzie jest powietrze.Albo UPG (założyli nową???) albo wymiennik ciepła EGR. PS 16V nie odpowietrza się łatwo a samy chyba wcale.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Wymiennik ciepła = chłodnica EGR
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON