Witam ponownie
Okazało się że jest układ chłodzenia zapowietrzony po paru razach odkręcania wszystkich odpowietrznikow okazało się dużo jest powietrza w całym układzie . Po mozolnym odpowietrzaniu wszystko wróciło do normy , miałem taką nadzieję aż do teraz gdy podniosłem maskę a tu plynu prawie po sam korek rury dalej twarde . Może teraz jest za dużo płynu w układzie i za to jest tyle w zbiorniczku .
wystukane na HONOR 8
Czy ktoś wie do czego to jest czy powinien tam być jakas rurka czy coś innego czy poprostu tak musi być
wystukane na HONOR 8
Ostatnio edytowane przez Bartosz 31 ; 20-03-2017 o 16:43 Powód: Ps
Ma ktoś pomysł jak odpowietrzyć silnik 1.9 JTDM 16v bo zaczyna mnie to denerwować już
wystukane na HONOR 8
Odkręć korek zbiorniczka wyrówawczego i uruchom silnik. W tym czasie możesz spróbować delikatnie odkręcić odpowietrznik przy termostacie, ten przy chłodnicy często nie da się ruszyć. I to tyle. Układ szybko i łatwo się odpowietrza.
Jeśli u Ciebie jest inaczej to jest problem.
Sprawdzałeś zawartość CO2?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Kolego jak odpowietrzasz uklad w kolko i co chwile masz zapowietrzony to tak jak koledzy wczesniej pisali na 99% cos jest nie tak z uszczelka (glowica).Mialem tak samo w lagunie 2 1.9d caly czas sie zapowietrzala i babelki w zbiorniczku.Podejrzewam ze tez nie masz ogrzewania.
Co zauważyłem jak samochód jest totalnie zimny i odkręce korek w zbiorniczku to słychać mocne syczenie
wystukane na HONOR 8
Magil chodzi ci o ten odpowietrznik co na zdjęciu jest
wystukane na HONOR 8