I co jest lepiej , szybciej kręci ?
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Tak, nie mam żadnych problemów z odpalaniem. Nie podnosiłem nawet dawek startowych.
Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka
U mnie to samo tyle że ja mam 16V i weszło bez modyfikacji od 2,4 . Wiem że występują dwa rodzaje chłodniczek EGR i być może w tym jest problem bo rozrusznik od 2,4 jest dłuższy i może dla tego inni mieli problem do 16V wstawić.
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
ja z moja poradziłem sobie w piątek kupiłem w styczniu i od tego czasu ciężko paliła czasem za 2 razem przeważnie zapalilła ale to krecenie było takie ospałe az w piątek rozrusznik sam odmówił posłuszeństwa. Wyjęty oddany do regeneracji 240 zł i nie to auto . Kreci jak szalony i zapala na tyk. Tak że większości samochodów winny może być rozrusznik który z biegiem czasu traci swoją moc
Ja właśnie kupuję z 2.4 rozrusznik i daje do regeneracji i zobaczymy , ale czasem słychać że zwawiej kręci i w tedy pali na dotyk
Ja w moim rozrusznika wymieniłem szczotki, przesmarowalem przekładnie oraz wyczyscilem komutator teraz kręci jak szalony. Koszt 30 zł
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Dalsze przygody ze slabym odpalaniem, przyszedl mi kabel diagnostyczny wiec posprawdzalem korekty wtryskow 3x 0.45 + na 3 cylindrze jeden lekko odstaje okolo 1.05, proba przelewowa potwierdzila ze tak jest, brak bledow na ecu, cisnienie na cr okolo 270 bar nie za malo? dodam ze auto przy porannym odpalaniu pusci malego niebieskiego baczka a w trakcie jazdy przy duzym obciazeniu widac czarny dym jak dla mnie nadmiernie, dodam ze egr zaslepiony i dpfa nie mam, moze to nieszczelnosc na kolektorze, jak to zweryfikowac?
U mnie to nie ma reguły czy zimny czy ciepły , po prostu raz pali na dotyk raz jak by chciał a nie mógł , dymi nie dymi moc ma , błędów nie ma :/ no ale czeka na rozrusznik z 2.4 to zobaczymy jak będzie po wymianie , a może kolektor jest bardzo brudny ?
EGR masz zaślepiony pełną zaślepką, czy z dziurkami? Jakie jest oczekiwane ciśnienie paliwa, a jakie mierzone przy odpalaniu?