Strona 120 z 181 PierwszyPierwszy ... 2070110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,191 do 1,200 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Z ogólnych obserwacji. Ale skoro sie mijaja z prawdą to wyprowadz mnie z błędy. Jaki obcnie sytem jest najpopularniejszy w samochodowych nawigacjach?
    A, na czym te obserwacje polegają?

Ja, nie mam bladego pojęcia, a jeśli czegoś nie wiem, to nie pisze o tym, tak, jak bym wiedział.

Auto jest przeznaczone na 5 osob wiec jak zapakuje 5 osób mam miec pewnosc, ze z 5 osobami da sobie rade.
    A, każde urządzenie ma swoje parametry, a więc jeśli zainstalujesz tyle, że parametry tego nie obrobią, to zamulisz, ale to nie Android jest za to odpowiedzialny, tylko parametry urządzenia.

Rozumowanie logiczne. kupuje to co potrzebuje nic ponadto.
    Kupujesz dzisiaj, ale użytkować będzie przez jakiś czas i Twoje potrzeby mogą wzrosnąć.

Z tego samego powodu dla którego potrzebne Ci wsparcie dla aplikacji...
    A, to widzisz, jest ogromna różnica, bo rzeczone wsparcie, to między innymi uaktualnienia ROMu.

I masz wiec kupuj ale nie przekonuj innych, ze bezsensem jest kupowanie WinCE.
    Pokaż mi miejsce, w którym kogokolwiek do czegokolwiek namawiałem, albo od czegoś odwodziłem - tak, jak Ty, przedstawiłem swoje zdanie, dlaczego więc Twoje ma być obiektywna opinia, a moje przekonywaniem?

Chinole stricte chińskie telewizorki
    Nie wiem, czy zauważyłeś, ale dyskutujemy o radiach samochodowych.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Radio przede wszystkim powinno dobrze grać, a te jak to nazwałem "telewizorki" w większości przypadków lepiej wyglądają niż grają. Popatrz na aliexpress jakie to niby marki są, większość to zwykły "no name" nawet właściciele nie mają często pojęcia co to za marka i model ;]

Napisałeś, ze WinCe może nie mieć wsparcia możesz mi napisać czego wsparcia może nie mieć?

Kupujesz dzisiaj, ale użytkować będzie przez jakiś czas i Twoje potrzeby mogą wzrosnąć.
    To na pierwsze auto wszystkim polecam kombi w dizlu. Nie coupe ani hatcha. Bo może teraz nie potrzebują kombii ale za parę lat jak będzie miał żone dziecko i psa to kombi jak znalazł

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Napisałeś, ze WinCe może nie mieć wsparcia możesz mi napisać czego wsparcia może nie mieć?

Ja Ci napisze, choc naprawde nie chce mi sie wdawac z Toba w szkolna duyskusje nad wyzszoscia jednego nad drugim:

Pewnego dnia super Automapa przestanie wspierac aplikacje dla Win CE i skonczy sie glowny argument dla posiadania takiego radia bez aktualnej nawigacji.

Ponadto nie rozumiesz jeszcze jednej rzeczy, ze to wlasnie wiele chinoli na Win CE to lipne radyjka marne jakosciowo i tanie jak barszcz. Do Win Ce nie potrzeba zbyt wiele mocy obliczeniowej gdyz system jest prosty i 20 lat za dinozaurami na obecne czasy. Dlatego laduja do tych radyjek tanie i marnej jakosci podzespoly, bo tanie latwo sprzedac.
    Ostatnio edytowane przez szaq ; 06-04-2017 o 18:08

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Z naciskiem na "pewnego" może to nastąpić za 2 lata, za 5 lat może za 10, a wtedy ani już nie będę miał tego radia ani nawet Brery ;] Baa WinCE 6.0 ma aktualnie 11 lat nadal działa na nim aplikacja. Android 2.X ma lat 7 i już troche aplikacji na nim nie działa i coraz więcej aplikacji nie ma wsparcia dla starszych androidów. Jak zakończy się wsparcie automapy dla wince to to chińskie radyjko z andkiem 4.X tez już będzie na wymarciu ;] Mam w domu 10 letnia stara nawigacje Lark na WinCE i 5 letniego Samsunga Galaxy. Zgadnijcie co działa szybciej?

Cytat Napisał szaq Zobacz post

Ponadto nie rozumiesz jeszcze jednej rzeczy, ze to wlasnie wiele chinoli na Win CE to lipne radyjka marne jakosciowo i tanie jak barszcz. Do Win Ce nie potrzeba zbyt wiele mocy obliczeniowej gdyz system jest prosty i 20 lat za dinozaurami na obecne czasy. Dlatego laduja do tych radyjek tanie i marnej jakosci podzespoly, bo tanie latwo sprzedac.
    Tak to jest jak się wbija w połowie dyskusji. Akurat ta toczyła się o markowych radiach na WinCE odnośnie pytanie o Pionera
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 06-04-2017 o 18:34

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto

Domyślnie

Z naciskiem na "pewnego" może to nastąpić za 2 lata, za 5 lat może za 10, a wtedy ani już nie będę miał tego radia ani nawet Brery ;] Baa WinCE 6.0 ma aktualnie 11 lat nadal działa na nim aplikacja. Android 2.X ma lat 7 i już troche aplikacji na nim nie działa i coraz więcej aplikacji nie ma wsparcia dla starszych androidów. Jak zakończy się wsparcie automapy dla wince to to chińskie radyjko z andkiem 4.X tez już będzie na wymarciu ;] Mam w domu 10 letnia stara nawigacje Lark na WinCE i 5 letniego Samsunga Galaxy. Zgadnijcie co działa szybciej?

Tak to jest jak się wbija w połowie dyskusji. Akurat ta toczyła się o markowych radiach na WinCE odnośnie pytanie o Pionera

Tak to jest jak sie jest "od poczatku" a nie czyta ze zrozumieniem ;] - dyskusja toczyla sie na temat radia chinola GMS a Ty wbiles nagle z Win CE

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Nie ja tylko pan makarov wyskoczył z uśmierconym systemem. Ja tylko naisałem, że wszystko co ma działać działa mimo, ze sytem na 11 lat. Widać, nie miałeś GMSa skoro wrzucasz je do wora z radiami marnej jakości. Nawet na forach CA jako budżetowe stacje z przyzwoita jakością polecają GMSa ;] Tylko na forach motoryzacyjnych poleca się kolorowe telewizorki na androidzie z aliexpress marki "no name" bo niby takie funkcjonalne i przyszłościowe. Zapytam o tą przysłowiowość i funkcjonalność za kilka lat jak android na którym wyszło to radyjko przestanie być "wspierany" ;]

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto

Domyślnie

Nie ja tylko pan makarov wyskoczył z uśmierconym systemem. Ja tylko naisałem, że wszystko co ma działać działa mimo, ze sytem na 11 lat. Widać, nie miałeś GMSa skoro wrzucasz je do wora z radiami marnej jakości. Nawet na forach CA jako budżetowe stacje z przyzwoita jakością polecają GMSa ;] Tylko na forach motoryzacyjnych poleca się kolorowe telewizorki na androidzie z aliexpress marki "no name" bo niby takie funkcjonalne i przyszłościowe. Zapytam o tą przysłowiowość i funkcjonalność za kilka lat jak android na którym wyszło to radyjko przestanie być "wspierany" ;]
    Ale jednak makarov rozmaiwal o GMS. Nawet caly ten temat od dluzszego czasu omawia radio GMS.

Ja jednak wolalbym wybrac cos na czasie i to akurat daje mi android. (nie nie mam takiego radia mam standardowe radio z gps alfy)
    Dodatkowo wszystkie te radia nazywaja sie "stacje multimedialne" a w win ce tych multimediow nie jest za wiele

Jak juz wspomnialem nie zamierzam wdawac sie w polemike, ktory lepszy - ktory gorszy. Nawet przyznam Ci racje - Tak masz racje.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Ależ ja pisałem,ze jak ktoś widzi sens posiadania androida niech takie kupuje. Ktoś komu nie potrzebny fejsbuk i jutub w samochodzie, a chce odtwarzać tylko muzykę w wielu formatach oraz korzystać z navi i rozmów telefonicznych w 100% starczy WinCE, który od wielu lat jest na rynku i nadal są na niego aplikacje. Sama rozmowa od początku toczy się przeważnie o dedykowanym chinskim radyjku do 159, które zastępuje radio fabryczne. GMS to tylko ciekawa alternatywa dla tego chinskiego z ali w dodatku z polskim serwisem i dostępna na miejscu i są tez chyba nowe wersja na androidzie dla fanów pierdyliona aplikacji
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 06-04-2017 o 19:25

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Ja akurat zapytałem o radio Pioneera bez WinCE, to jest raczej app radio potrzebujące do działania telefonu z Androidem lub iOS. Szczerze mówiąc dziwi mnie ciągły upór na Auto Mapę, korzystałem z tego pięć lat temu na dedykowanym urządzeniu z WinCE właśnie i nigdy więcej. Obecnie na nowych telefonach (przynajmniej na tych dobrych, z których korzystałem) Google Mapy po prostu wymiatają, zarówno jeżeli chodzi o aktualność tras, dobór dróg, a szczególnie omijanie korków w dużym mieście np. Warszawie. Nie mówię już o wygodzie, szybkości korzystania z aplikacji, świetnej wyszukiwarki, idealnym rozpoznawaniu mowy, czy po prostu najlepszym i najbardziej aktualnym lektorze. Dziwię się, że ktoś jeszcze korzysta z innych aplikacji do nawigacji, szczególnie w Polsce - zrozumiałbym dedykowaną aplikację do robienia tras zagranicą, gdzie nie mamy paczki internetowej. Co do działania innych aplikacji na WinCE... Powiem tak, przez lata korzystałem z najlepszych telefonów na Windows Mobile, niby było wszystko i ładnie działało, jednak po przejściu na Androida to niebo i ziemia. Aplikacje na Androida i iOS są o wiele bardziej dopracowane, dużo sprawniej działają i są po prostu na bieżąco aktualizowane. Wątpię, aby takie wsparcie jak na Androidzie miały aplikacje na przestarzałym WinCE. Biorąc to wszystko pod uwagę, serio myślę nad jakimś urządzeniem na Androidzie lub radiem wykorzystującym smartphona w mirror link. Bez urazy, ale nawet roczny Huawei P9, ma takiej jakości aplikacje jak Google Mapy, Spotify i inne, że wszystkie te urządzenia nawigacyjne na WinCE wyglądają przy nim bardzo słabo. Stąd moje pytanie, skoro można mieć takie radio za ok. 1700zł, jaki sens jest pchać się w chińczyki w podobnej cenie z Androidem, lub co jeszcze gorsze z WinCE?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Ano taki sens ze do tego pionka potrzebujesz telefon za drugie tyle a do chińczyka czy to na androidzie czy tez nie wince nie. Wince nie potrzebuje wsparcia dla aplikacji bo działa na nim i bedzie działać do konca wszystko to co zaimplementowal producent. Nie ma tak jak w przypadku Ios i androida ze za 5 lat zwolni a chcąc skorzystać z jakies aplikacji wywali ci komunikat o braku wsparcia jak to ostatnio uczynił fejsik na Ios, wp i androidzie (z dnia na dzień wyłączono calkowicie aplikacje messenger oraz fb fla starszych systemów nie to ze nie ma aktualizacji tylko po prostu przestaly działać bo masz stary telefon wiec lec po nowy jak chcesz dalej z nich korzystać ) Baa kupując gms z WinCE masz ta sama opcje rzutowania ekranu z telefonu z androidem co na pionku ale nadal używasz dwóch urządzeń a nie jednego. Za prawie dwa klocki jak ktos jest zwolennikiem androida kupił bym cos co działa autonomicznie.

I jeszcze istotna dla niektórych informacja, ze sterowanie z kiery działa tylko na niektórych aplikacjach.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 07-04-2017 o 04:33