Strona 121 z 181 PierwszyPierwszy ... 2171111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,201 do 1,210 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Napisałeś, ze WinCe może nie mieć wsparcia możesz mi napisać czego wsparcia może nie mieć?
    Wsparcia developerskiego - pisze to, po raz kolejny, a Ty po raz kolejny nie za bardzo rozumiesz w czym rzecz - wsparcie developerskie, to między innymi aktualizacja oprogramowania, czyli ROMU - jeśli ta nazwa cokolwiek Ci mówi oraz wsparcie dla aplikacji, które są sukcesywnie aktualizowane - czego Ty człecze nie rozumiesz???

To na pierwsze auto wszystkim polecam kombi w dizlu. Nie coupe ani hatcha. Bo może teraz nie potrzebują kombii ale za parę lat jak będzie miał żone dziecko i psa to kombi jak znalazł
    Idąc za Twoim porównanie, to pierwszym powinien być 25 letni "maluch" - skąd Ty bierzesz te idiotyczne porównania, masz jakiś leksykon głupich porównań???

Wyskoczyłeś z jakąś kompletną bzdura na temat "zamulonego Androida", o którym, jak widać nie masz nie tylko zielone, ale nawet bladego pojęcia, sławiąc Win CE, który został uśmiercony przez samego twórcę i opowiadając jakie brednie o tym, że 90% nawigacji ma WIN CE.

W sytuacji w której rynek, z każdym dniem, będzie się zapełniał urządzeniami pod Androidem, IOS, WP, praktycznie z dnia na dzień, developerzy moga uznać, że dalsze wspieranie aplikacji na ten system, po prostu się im, najzwyczajniej w Świecie nie opłaca, to po primo, po secundo, posiadając Win CE, skazujesz się, prawie wyłącznie na AM, która dla mnie jest nie najleszą nawigacją, chociażby w porównaniu z iGO, TomTomem, czy wreszcie Sygickiem - rozumiesz, czy nadaj jest to dla Ciebie zbyt skomplikowane???

Znowu wyjeżdżasz z jakimiś "telewizorkami", a ja Cie pytałem o radia, zwłaszcza te omawiane w tym wątku, no ale jeśli dla kogoś samo to, że jest wyprodukowane w Chinach, jest powodem do jego krytyki, to weź sobie rozbierz to swoje i sprawdź ile tam mas "made i China", wtedy może zrozumiesz, jakie brednie wypisujesz.

Mam w domu 10 letnia stara nawigacje Lark na WinCE i 5 letniego Samsunga Galaxy. Zgadnijcie co działa szybciej?
    Na 100% Samsung Galaxy, oczywiście pod warunkiem, że będziesz miał na nim jedynie nawigację - znowu te Twoje idiotyczne porównania.

To może spróbujesz zadzwonić przez tego Larka?

Już dawno minął czas, kiedy to AM, była najlepsza, kto tego nie widzi, jest albo ślepy, albo zaślepiony, albo, po prostu zacofany - otwórz się na nowe wyzwania, przetestuj inne navigacje, będziesz miał skale porównawczą - coś takiego jak asystent pasa ruchu, to już od dawna standard, a Ty masz go na AM?

Zadzwoń sobie do pierwszego lepszego serwisu, albo sklepu handlującego nawigacjami i zapytaj jak im schodzą navi pod Win CE, a jak pod Androidem, może wówczas przestaniesz bredzić o tych 90%.

Poza tym napisz, ile Cię kosztuje Auto Mapa, bo ja za 24,99€, kupiłem Sygica na Europę z Traffickiem, na całe życie, w dodatku licencja jest na 3 urządzenia - napisz ile Ty płacisz, co roku za Auto Mapę.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał makarov Zobacz post
    Wsparcia developerskiego - pisze to, po raz kolejny, a Ty po raz kolejny nie za bardzo rozumiesz w czym rzecz - wsparcie developerskie, to między innymi aktualizacja oprogramowania, czyli ROMU - jeśli ta nazwa cokolwiek Ci mówi oraz wsparcie dla aplikacji, które są sukcesywnie aktualizowane - czego Ty człecze nie rozumiesz???
    Aktualizacje romu na chińskiego no name z aliexpress? Nie rozśmieszaj mnie. Zgłęb temat tych nawigacji to zobaczysz ze co kilka miesięcy te chińskie fabryk sprzedają zupełnie co innego i o wsparciu po roku możesz zapomnieć chyba ze taki z Ciebie as ze sam będziesz sobie kompilowal wersje systemu pod swojego chińczyka.

Idąc za Twoim porównanie, to pierwszym powinien być 25 letni "maluch" - skąd Ty bierzesz te idiotyczne porównania, masz jakiś leksykon głupich porównań???
    Nie kupując auto wybierasz je zgodnie z aktualnymi potrzebami a nie potrzebami za N lat z zasada ze może się przyda...

Wyskoczyłeś z jakąś kompletną bzdura na temat "zamulonego Androida", o którym, jak widać nie masz nie tylko zielone, ale nawet bladego pojęcia, sławiąc Win CE, który został uśmiercony przez samego twórcę i opowiadając jakie brednie o tym, że 90% nawigacji ma WIN CE.
    Wróć na poprzednia stronę i doczytaj ze ty byly przypuszczenia i nadal twierdze ze urządzenia do nawigacji na starym systemie to spora większość jesli nie masz danych to twoje zdanie to taka sama bzdura jak moje. Mam pojęcie bo kilka urządzen na androidzie mialem i zanim kupiłem aktualna stacje testowałem chińczyka na androidze ty pewnie nawet gmsa na oczy nie widziałeś albo miałeś inna wersje niz wszyscy jak z tą kamerą.

W sytuacji w której rynek, z każdym dniem, będzie się zapełniał urządzeniami pod Androidem, IOS, WP, praktycznie z dnia na dzień, developerzy moga uznać, że dalsze wspieranie aplikacji na ten system, po prostu się im, najzwyczajniej w Świecie nie opłaca, to po primo, po secundo, posiadając Win CE, skazujesz się, prawie wyłącznie na AM, która dla mnie jest nie najleszą nawigacją, chociażby w porównaniu z iGO, TomTomem, czy wreszcie Sygickiem - rozumiesz, czy nadaj jest to dla Ciebie zbyt skomplikowane???
    Jak pokazuje podany przeze mnie przykład developerze z dnia na dzień potrafią wyłączyć aplikacja nawę na przyslosciowym androidzie...

Znowu wyjeżdżasz z jakimiś "telewizorkami", a ja Cie pytałem o radia, zwłaszcza te omawiane w tym wątku, no ale jeśli dla kogoś samo to, że jest wyprodukowane w Chinach, jest powodem do jego krytyki, to weź sobie rozbierz to swoje i sprawdź ile tam mas "made i China", wtedy może zrozumiesz, jakie brednie wypisujesz.
    Pytales o jakies konkretne? Jakos nie zauważyłem aby ktos tu omawial markowe urządzenia. Większość androidów z tego tematu to właśnie "no name" z chin o którego wsparciu możesz zapomnieć.

Na 100% Samsung Galaxy, oczywiście pod warunkiem, że będziesz miał na nim jedynie nawigację - znowu te Twoje idiotyczne porównania.
    Czyli co android działa szybko jak ma tylko jedna apke? Super ;]

Już dawno minął czas, kiedy to AM, była najlepsza, kto tego nie widzi, jest albo ślepy, albo zaślepiony, albo, po prostu zacofany - otwórz się na nowe wyzwania, przetestuj inne navigacje, będziesz miał skale porównawczą - coś takiego jak asystent pasa ruchu, to już od dawna standard, a Ty masz go na AM?
    Zacytuj choc fragment w który wspomniałem ze AM to najlepsze rozwiązanie czytasz co chcesz czytać a nie co jest napisane.

Zadzwoń sobie do pierwszego lepszego serwisu, albo sklepu handlującego nawigacjami i zapytaj jak im schodzą navi pod Win CE, a jak pod Androidem, może wówczas przestaniesz bredzić o tych 90%.
    Czyli nagle tysiące ludzi którzy od wielu lat używają jednego urządzenia przesiadlo sie na androida? Skat ye informacje?

Poza tym napisz, ile Cię kosztuje Auto Mapa, bo ja za 24,99€, kupiłem Sygica na Europę z Traffickiem, na całe życie, w dodatku licencja jest na 3 urządzenia - napisz ile Ty płacisz, co roku za Auto Mapę.
    Nie mój problem ze dla kogos cos jest drogie. Niektórzy twierdza ze zamiast Malo funkcjonalnej brery mogłem kupic za pól ceny 159...

Ale dobra niech bedzie ze android taki przyszlosciowy kto poleci stacje, ktora za 3-4 lata nadal będzie miała wsparcie producenta i ktora działa autonomicznie bez smartfona a zarazem oferuje przyzwoita jakość dźwięku i pdpalenie 3-4 apek naraz jej nie zmuli a odpalenie trwa kilka sekund a nie kilkadziesiąt?
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 07-04-2017 o 09:37

makarov
    Gość

Domyślnie

Aktualizacje romu na chińskiego no name z aliexpress? Nie rozśmiesza mnie. Zgleb temat tych nawigacji to zobaczysz ze co kilka miesięcy te chińskie fabryk sprzedają zupełnie co innego i o wsparciu po roku możesz zapomnieć chyba ze taki z Ciebie as ze sam będziesz sobie kompilowal wersje systemu pod swojego chińczyka.
    Wiesz, czy jak w przypadku tych 90%, masz takie przeczycie, na podstawie własnych spostrzeżeń?

Nie kupując auto wybierasz je zgodnie z aktualnymi potrzebami a nie potrzebami z N lat bo może się przyda...
    Dlatego napisałem, że porównywanie radia do samochodu, to głupota.

Mam pojęcie bo kilka urządzę na androidzie mialem i zanim kupiłem aktualna stacje testowałem chińczyka na androidze ty pewnie nawet gmsa na oczy nie widziales.
    Napisz, konkretnie jakie miałeś, wówczas możemy podyskutować o konkretnych urządzeniach z Androidem, a nie o "jakichś", przy okazji, po raz kolejny Ci tłumaczę, że Android jest jedynie systemem, a za szybkość jego działania odpowiadaja parametry urządzenia - może i miałeś, ale znać się, nie znasz ni w ząb i opowiadając głupoty o "zamulonym Androidzie" - dlatego napisz, jakie konkretnie urządzenia miałeś, sprawdzimy jego parametry i zobaczymy, czy nie oczekiwałeś od nich zbyt wiele, bo być może, nie znając się na rzeczy, faktycznie kupowałeś jakieś badziewia, a za swój brak wiedzy, obciążałeś Androida.

Jak pokazuje podany przeze mnie przykład developerze z dnia na dzień potrafią wyłączyć aplikacja nawę na przyslosciowym androidzie...
    Piszesz Wasze, brednie, zresztą nie po raz pierwszy - developerzy patrzą na to, co im się opłaca, nie są instytucjami charytatywnymi, tylko chcą na swoich produktach, w ten, czy inny sposób zarabiać.

Jakos nie zauważyłem aby ktos tu omawial markowe urządzenia. Większość androidów z tego tematu to właśnie "no name" z chin o którego wsparciu możesz zapomnieć.
    A, niby dlaczego miałyby być omawiane tylko te markowe??? Poczytaj wpisy tych, którzy je użytkują i przestań tworzyć, jakąś równoległą rzeczywistość, u podstaw której leżą Twoje przekonania, bo wiara jest może i dobra, ale nie w tym konkretnym przypadku.

Czyli co android działa szybko jak ma tylko jedna apke? Super ;]
    Nie, ale próbowałeś porównywać, nie pierwszy zresztą raz, jabłka z gruszkami i konia z krową.

Zacytuj choc fragment w który wspomniałem ze AM to najlepsze rozwiązanie czytasz co chcesz czytać a nie co jest napisane.
    A, jest jakaś inna navigacja, działająca na Win CE - jakiej Ty używasz, a może do tego radio też Ci jest niepotrzebne?

Czyli nagle tysiące ludzi którzy od wielu lat używają jednego urządzenia przesiadlo sie na androida? Skat ye informacje?
    Nie "przesiadło się", ale "przesiada się" - czytaj, proszę ze zrozumieniem.

Zadzwoń, to się dowiesz, a nie bredzisz o swoich własnych spostrzeżeniach, na których budujesz idiotyczne teorie.

Nie mój problem ze dla kogos cos jest drogie. Niektórzy twierdza ze zamiast Malo funkcjonalnej brery mogłem kupic za pól ceny 159...
    He he, tyle głupot w jednym zdaniu - pokaż mi, gdzie 159 jest dwa razy tańsza od Brery, to po primo - pytam, po raz kolejny,m skąd Ty bierzesz te idiotyczne porównania??? po secundo, pytałem czy masz w AM asystenta pasa ruchu, po trzecie, czy masz w AM Traffica, po czwarte wreszcie, nie rozmawiamy o Tobie i o mnie, ale na temat ogólny - może Ty masz swoja kasę w d... i lubisz ją wydawać, kiedy nie ma takiej potrzeby, ja wolę jednak, na coś bardziej funkcjonalnego, wydać mniej - no, tak mam i nic na to nie poradzę, że wolę kupić coś co ma więcej opcji za mniej, niż coś, co ma ich mniej, za więcej.

Dlatego, np. jak mam coś kupić, to najpierw sprawdzam, gdzie mogę to kupić najtaniej, a Ty widocznie, gdzie najdrożej - jak ten "noworuski" z dowcipu

Tak, np. postąpiłem w przypadku zakupu telewizora, za który, na skutek tego, że sobie poszukałem, zapłaciłem dużo mniej - wiesz, u mnie to się nazywa, poszanowanie dla pieniędzy, na które muszę bardzo ciężko zapracować, widocznie Ty masz je bez tak ciężkiej pracy i dlatego ich nie szanujesz.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał makarov Zobacz post
    Wiesz, czy jak w przypadku tych 90%, masz takie przeczycie, na podstawie własnych spostrzeżeń?
    Wiem bo szukałem info na xda i zapomnij o wsparciu ze strony malych zoltych raczek tylko jak ktos się wysilił i zrobił customowy rom to można zrobić aktualizacje.

Dlatego napisałem, że porównywanie radia do samochodu, to głupota.
    Głupota jest kupowanie czegos na wyrost bo może moje potrzeby wzrosną.

Napisz, konkretnie jakie miałeś, wówczas możemy podyskutować o konkretnych urządzeniach z Androidem, a nie o "jakichś", przy okazji, po raz kolejny Ci tłumaczę, że Android jest jedynie systemem, a za szybkość jego działania odpowiadaja parametry urządzenia - może i miałeś, ale znać się, nie znasz ni w ząb i opowiadając głupoty o "zamulonym Androidzie" - dlatego napisz, jakie konkretnie urządzenia miałeś, sprawdzimy jego parametry i zobaczymy, czy nie oczekiwałeś od nich zbyt wiele, bo być może, nie znając się na rzeczy, faktycznie kupowałeś jakieś badziewia, a za swój brak wiedzy, obciążałeś Androida.
    Juz Ci pisałem ze te chinole nie maja żadnej konkretnej marki i te same urządzenia sa sprzedawane pod różnymi nazwami a na panelu brak info o producencie. Miało to procesor ponoć quad 1Ghz i 1Gbramu, android 4.x i chodzilo wolniej niz gms z wince wiec skoro nie wymagałem nic ponad muzykę i nawigacje jaki sens bylo brać urządzenie bardziej funkcjonalne ale wolniejsze jak i tak bym z tej funkcjonalności nie korzystal?

Piszesz Wasze, brednie, zresztą nie po raz pierwszy - developerzy patrzą na to, co im się opłaca, nie są instytucjami charytatywnymi, tylko chcą na swoich produktach, w ten, czy inny sposób zarabiać.
    Z czym brednie z tym ze kilka dni temu z dnia na dzień FB Malo ze zakończył wsparcie to calkowicie wyłączy obsługę swoich aplikacji na starych wersjach systemów android, wp i Ios?

A, niby dlaczego miałyby być omawiane tylko te markowe??? Poczytaj wpisy tych, którzy je użytkują i przestań tworzyć, jakąś równoległą rzeczywistość, u podstaw której leżą Twoje przekonania, bo wiara jest może i dobra, ale nie w tym konkretnym przypadku.
    Bo kupując cos nawet takich niszowych marek jak polski GMS możesz liczyć na jakies wsparcie kupując na aliexpress od chinola na co możesz liczyć za kilka lat?

A, jest jakaś inna navigacja, działająca na Win CE - jakiej Ty używasz, a może do tego radio też Ci jest niepotrzebne?
    Jest igo i jeszcze nawigacja dedykowana do mojego urządzenia ktora byla w zestawie. Używam AM bo jest dla mnie szybka i wygodna oraz na pewno po czesci z przyzwyczajenia. Próbowałem Google i here. Obie za granica ok szczególnie here w którym kompletnie za darmo mogę sobie ściągać mapy każdego kraju z osobna. W pl na zadupiach obie maja problemy tu szybsze aktualizacje ma am.

Nie "przesiadło się", ale "przesiada się" - czytaj, proszę ze zrozumieniem.
    A proces tem może trwać nawet 10 lat nadal gro osób korzysta ze sprzętu zakupionego dekadę temu bo nadal bez problemu działa i nadal sa na to aktualizacje map. Za 10 lat to juz dawno ludzie zapomną o androidzie 4 czy 5.

Zadzwoń, to się dowiesz, a nie bredzisz o swoich własnych spostrzeżeniach, na których budujesz idiotyczne teorie.
    Juz wykręcam numer...

he, tyle głupot w jednym zdaniu - pokaż mi, gdzie 159 jest dwa razy tańsza od Brery, to po primo - pytam, po raz kolejny,m skąd Ty bierzesz te idiotyczne porównania??? po secundo, pytałem czy masz w AM asystenta pasa ruchu, po trzecie, czy masz w AM Traffica, po czwarte wreszcie, nie rozmawiamy o Tobie i o mnie, ale na temat ogólny - może Ty masz swoja kasę w d... i lubisz ją wydawać, kiedy nie ma takiej potrzeby, ja wolę jednak, na coś bardziej funkcjonalnego, wydać mniej - no, tak mam i nic na to nie poradzę, że wolę kupić coś co ma więcej opcji za mniej, niż coś, co ma ich mniej, za więcej.
    Na otomoto "zadzwon i popytaj".
    To wydaj przeciez nikt nikt Ci nie broni póki co wszyscy wielcy teoretycy a nikt nie polecił nic przyszlosciowego i funkcjonalnego... W teori wszystko fajne czekam aż w praktyce ktos zaoferuje dobrze grajaca jednostkę na androidzie na ktora trzeba wydać mniej...

Za aktualna jednostkę dalem 70% ceny sklepowej to tak odnośnie szukania. I kupiłem sprzęt sprawdzony, przyzwoicie grający, dobrze wykonany i spełniające moje wymagania w 100%. Ty póki co nic nie kupiłeś tylko teoretyzujesz.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 07-04-2017 o 10:19

makarov
    Gość

Domyślnie

Wiem bo szukałem info na xda
    Na jaki temat?

Głupota jest kupowanie czegos na wyrost bo może moje potrzeby wzrosną.
    To wyłącznie Twoje zdanie, z którym ja się nie zgadzam, a co nazywam wręcz, krótkowzrocznością.

1Ghz i 1Gbramu, android 4.x i chodzilo wolniej niz gms z wince
    Kompletna bzdura - jakie "no name", co Ty chłopie bredzisz, poczytaj sobie o radiach, które są opisywane w tym wątku - czy to moja wina, że kupowałeś jakieś "no name" z parametrami, które nie odpowiadały rzeczywistym ich możliwościom - muliłeś 1 Gb ramu, czym, czy To rozumiesz, co piszesz???

na starych wersjach systemów android, wp i Ios?
    A, czy wcześniej nie zaproponował ich aktualizacji do nowszych wersji?

Bo kupując cos nawet takich niszowych marek jak polski GMS możesz liczyć na jakies wsparcie kupując na aliexpress od chinola na co możesz liczyć za kilka lat?
    Za kilka lat, to się liczy na serwisy - radia, to nie promy kosmiczne.
    Poza tym, to nie kto inny, jak Ty, napisał, że za kilka lat, to Ty ani tego samochodu, anie tego radia nie będziesz miał, skąd więc nagle ta troska o to, co będzie za kilka lat???

Używam AM bo jest dla mnie szybka i wygodna
    A, do czego to odnosisz, próbowałeś Sygica, albo TomToma?
    Masz asystenta pasa ruchu, masz traffica?

nadal gro osób
    Pytam Cię więc, po raz kolejny, na jakiej podstawie tak sądzisz???

Juz wykręcam numer...
    He he, no właśnie - nawet taplarscy zdecydowali się jednak sprawdzić, czy pod tym drzewem leży ten wóz ze złotem, ale nie Ty, bo przecież Ty wiesz lepiej

Na otomoto "zadzwon i popytaj".
    No właśnie na Otomoto, nie znalazłem ani jednego przypadku, żeby 159 w podobnym do Brery wyposażeniu, z jednakowego rocznika, była dwa razy tańsza - jeśli masz taki przykład, to bardzo bym prosił o linki.

W teori wszystko fajne czekam aż w praktyce ktos zaoferuje dobrze grajaca jednostkę na androidzie na ktora trzeba wydać mniej...
    Zamiast czekać, poczytaj wpisy tych, którzy takie radia mają i użytkują, a jest ich tu sporo, na więc czekasz, że każdy z nich, napisze do Ciebie na priv?

Ty póki co nic nie kupiłeś tylko teoretyzujesz.
    Nie, to właśnie Ty teoretyzujesz, bredząc o rzeczach, o których nie masz bladego pojęcia, jak "zamulony Android" - masz rację nie kupiłem, bo nadal szukam, a że nie mam ciśnienia, to mi się nie spieszy, ale na pewno nie będę się pchał w taki staroć, jak Win CE, bo to tak, jakby się cofać do poprzedniej epoki.

I kupiłem sprzęt sprawdzony, przyzwoicie grający, dobrze wykonany i spełniające moje wymagania w 100%.
    No to Ci gratuluje, tylko dlaczego uważasz, że wszystkie inne, to badziewie - dlatego, że Chińskie? Jeszcze raz Ci mówię, rozbierz to swoje i sprawdź ile tam jest "made ich China", zreszta Chińczycy robią nadal, również z Win CE, to te są dobre, bo z Win Ce, czy złe, bo chińskie?

Przecież w tych "markowych", tez coraz więcej jest z Androidem, a coraz mniej z Win CE i.
    Ostatnio edytowane przez makarov ; 07-04-2017 o 10:56

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Pływakowi polecam jakiegoś dobrego smartphona z Androidem, mocno Ci się otworzą oczy. Swój telefon mam ponad rok czasu, kilkadziesiąt aplikacji, nie ma mowy o żadnej przycince. Jakość samych aplikacji to niebo a ziemia, jakbym miał korzystać z Auto Mapy, to korzystałbym tak samo jak teraz z telefonu przypiętego do uchwytu i Google Maps. Co z tego, że coś działa na Win CE i będzie działać, jak te aplikacje wołają o pomstę do nieba w porównaniu do ich nowoczesnych ich wersji na Androidze - wiem, przerabiałem ten temat roku temu. To, że Facebook wyłączył aplikacje na Androidzie? Wydali wersję light tych aplikacji, to nawet lepiej dla użytkowników aż tak starych telefonów.

Przechodząc do rzeczy, można kupić Android RKM, za ok. 80 dolarów, masz więc wtedy podłączone na stałe urządzenie do tego radia, i jest samo wystarczalne. Chociaż ja bym poszukał czegoś z lepszymi parametrami, nowszym Androidem, bo naprawdę warto. Czyli prawdopodobnie wykorzystywałbym swój telefon.

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał khazar Zobacz post
    Swój telefon mam ponad rok czasu, kilkadziesiąt aplikacji
    Ja, mam swój od ponad 4 i ponad 450 aplikacji i czasem, faktycznie potrafi się zawiesić, tyle, że ja na nim normalnie pracuję - komunikatory i pełen pakiet Office, to codzienność

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Ok, ale czteroletni sprzęt jest już po prostu stary, nie wiem jak wcześniejsze urządzenia bo ich nie miałem, byłem fanem Lumii, ale jak rok temu przeszedłem na Androida to byłem w szoku jak to wszystko działa. Dlatego szukam jakiegoś rozwiązania do samochodu, a chińczyki nie przekonują mnie ze względu na jakość dźwięku oraz cenę, która moim zdaniem jest bardzo wysoka jak na takie parametry.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Tak tylko ile kosztuje dobry smartfon a ile radio z alliexpress? Sensowny telefon nawet chińskiego xiaomi kosztuje tysiaka tu ludzie płacą po 6 stow za radio. Temat sledze od dawna i powtarzają sie tylko opinie o dedykowanym do 159 oraz o gms. Uniwersalne stacje na androidzie jakie sie tu przewijaly to praktycznie każdy miał inną nie ma powtarzających się opinii o jednym konkretnym sprzęcie. Ja napisałem jaka mam stacje co w niej działa a czego brakuje natomiast nikt przez ostatnie strony nie polecił żadnego konkretnego modelu stacji na androidzie dlaczego skoro takie niby fajne? Naprawde jestem Wam w stanie przyznać rację jesli pojawi sie sensowna propozycja a nie teoria i porównanie do smartfonow które są niejednokrotnie o wiele droższe od tych stacji multimedialnych. Dlatego albo kontynuujemy dyskusje o konkretnych sprawdzonych modelach albo nie ma sensu dyskutować bo póki co padla propozycja GMS, ktora z powodu systemu została zjechana a kompletnie nikt nie zaproponował konkretnej alternatywy poza tym ze lepiej brać cos na androidzie. Co brać aby bylo przyszłościowe? Aby można było liczyć na fabryczne aktualizacje romu jak w przypadku markowych smartfonow? I co najważniejsze w takim sprzęcie aby to przyzwoicie gralo?
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 07-04-2017 o 12:24

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał khazar Zobacz post
    Ok, ale czteroletni sprzęt jest już po prostu stary
    He he, stary, ale jary - wg Antutu, mieszczę się w 15 - 20, a więc wiek nie ma tu nic do rzeczy

Temat sledze od dawna i powtarzają sie tylko opinie o dedykowanym do 159 oraz o gms.
    W takim razie, wcale go śledzisz, bowiem jest bardzo wiele opinii o tych, "chińskich" z Alli, a więc znowu konfabulujesz.

Uniwersalne stacje na androidzie jakie sie tu przewijaly to praktycznie każdy miał inną nie ma powtarzających się opinii o jednym konkretnym sprzęcie.
    Czyli, skoro były pojedyńcze, to były mniej wiarygodne, bo nie rozumiem, w czym widzisz problem, a dzięki temu, mieliśmy okazję zapoznać się z opiniami na temat większej ich ilości, to źle?

nikt przez ostatnie strony nie polecił żadnego konkretnego modelu stacji na androidzie dlaczego skoro takie niby fajne?
    Przecież napisałeś, że śledzisz cały wątek, to dlaczego spodziewasz się tych opinii, tylko na ostatnich stronach, te wcześniejsze się przedawniły?

Dlatego albo kontynuujemy dyskusje o konkretnych sprawdzonych modelach
    Jak możemy dyskutować o konkretnych modelach, skoro Ty, poza przez Ciebie posiadanym żadnego nie podałeś, napisałeś za to kompletna bzdurę na temat jakigoś "no name", w którym, jakoby zmuliłeś 1 GB RAMu, to ja pytam czym Ty go zmulileś???

ktora z powodu systemu została zjechana
    Bzdura kompletna, zająłeś, nie wiedzieć dlaczego, pozycję "oblężonej twierdzy", tylko dlatego, że napisałem, że ja nie pchałbym się w WIN CE, a jako głównego argumentu używałeś tego, że wolisz taki, który nie daje Ci wyboru i możliwości instalacji innych aplikacji.

Co brać aby bylo przyszłościowe?
    Coś na systemie, który, przynajmniej dzisiaj jest uaktualniany, a nie na takim, który od wielu lat, takiego wsparcia nie ma, bo sam jego twórca uznał go, za niewarty rozwoju.

Aby można było liczyć na fabryczne aktualizacje romu jak w przypadku markowych smartfonow?
    Trzeba, po prostu takiego szukać, jednocześnie zerkając do XDA, bo tam ludzie gotują ROMy, na wiele różnych urządzeń, w tym na radia.

I co najważniejsze w takim sprzęcie aby to przyzwoicie gralo?
    To kryterium, jest bardzo mocno indywidualne, bo ja np. nie oczekuję od takiego sprzętu jakości odtwarzania sali koncertowej i nagłośnieniu 1000 , a tego żeby miały tych pare funkcji, które uprzyjemniają nie tylko jazdę, ale również postój

Przestań brać to wszystko do siebie, bo każdy ma swoje kryteria i priorytety - dyskutujmy na argumenty, a nie na emocje