Witam kontrolka od zmiany biegów zapala się na czerwono. Co to może oznaczać. Czy ktoś miał podobny problem?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Witam kontrolka od zmiany biegów zapala się na czerwono. Co to może oznaczać. Czy ktoś miał podobny problem?
możesz sprecyzować pytanie..która kontrolka..czy masz skrzynię automatyczną itd.
Disel. W tym momencie nie mam możliwości tego sprawdzenia. Pojawiło się to małżonce ona raczej nie przeciąga obrotów. Za 7 dni będę mógł to osobiście sprawdzić to się odezwę. A czy symbol klucza może oznaczać przegląd? Wiem że wymiana oleju to jest mrógająca kontrolka na czerwono lampka alladyna. Mechanik mi ten klucz wykasował i nie świeci błędu nie pokazał żadnego.
Albo macie taki sokoli wzrok, albo wyświetlacz nabrał jakiegoś spowolnienia.
Jak się dobrze przyjrzeć, to każdy powinien u siebie zauważyć, że gaśniecie ikonki świecącej na żółto ma dwie fazy: najpierw znika żółte podświetlenie, a dopiero potem znika ikonka, która przez moment jest podświetlana jak cały wyświetlacz na czerwono.
Ale to jest ułamek sekundy. Ile to trwa u ciebie?
dziś się przyjrzałem...rzeczywiście pod koniec zmienia się kolor na.... czerwonyNie wiem czy jednak ktoś tak bardzo zwraca na to uwagę..mi to nawet przeszkadza.Słucham silnika , staram się nie przekraczać czerwonego pola a co gorsze dla silnika nie przyspieszać na biegu zbyt wysokim / jest to zabójcze dla wału i panewek /.Każdy już ma chyba w ,, siedzeniu " moment zmiany biegu w stosunku do najwyższego momentu obrotowego danego auta.No chyba że radio na cały regulator i start na zimnym silniku do odcinki
![]()