Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Gulia nie jest tak krzykliwa jak 159 ale może takie jest założenie, chcą podebrać trochę klientów Audi, BMW, Mercedesowi itp. przekonać ich do Siebie by potem zaatakować od strony designu.
Jeśli Gulia okaże się mało awaryjna, nowe rozwiązania technologiczne sprawdzą się i Alfa zyska nowych zwolenników to wystarczy mocny "facelifting" dzięki któremu Alfa pokaże swoje designerskie pazury![]()
jak to zawsze bywa, jeden woli córkę, drugi teściową. 159 po tylu latach naprawdę nie ma się czego wstydzić. nie raz przyglądałem się Giuli. Wydawało mi się, że wielkiej różnicy między nimi nie ma. Jednak raz zaparkowałem przy Giuli. Przejście z jednego auta do drugiego zajęło 10 sekund. Wtedy "zauważyłam" różnicę w autach. Nie ma się co czarować. Giulia jest nowocześniejszym autem. Chociaż bardzo w niej brakuje wielu "kółek": zegarów, nawiewów... Osobiście wnętrze 159, GTV bardzo mi odpowiada. Jest niepowtarzalne. Czy nadwozie "9" jest nachalne? Nie wydaje mi się (Tył SW gdyby się przypatrzeć przypominać może Citroena DS...).Całe auto jest takie jak być powinno. Zresztą nadwozie, wnętrze Giuli też jest takie jak być powinno. Podejrzewam, że wśród nas nie ma osób, które znają się na stylistyce aut lepiej niż projektanci alf, więc nie pozostaje nam nic innego jak im zaufać bo wiedza co robią. Wszystkim nie dogodzą. Może w tym szaleństwie jest metoda. Może powoli chcą do siebie przekonać właścicieli "zwykłych" aut.
Nie wiem czy to był jeden test, czy dwa, a może więcej. Nie ma to znaczenia, poza tym to nie moje opinie, bo ja tego testu nie przeprowadzałem.
Różne Twoje wypowiedzi czytałem, ale tutaj wzniosłeś się na wyżyny
159 jest oczywista i banalna stylistycznie, dowcip dnia![]()
![]()
Tak... oczywista oczywistość![]()
![]()
(przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ze śmiechu...![]()
![]()
)
Pozdrawiam.
- Rafał
hola hola, nie napisałeś "według opinii bliżej nieokreślonych ludzi 159 objechało na torze BMW", tylko przedstawiłeś jasne twierdzenie - 159 objechało bmw na torze. Rozumiem, że zdałeś sobie sprawę ze troche poleciałeś i się teraz wycofujesz rakiem?
no tak, jako posiadasz 159 jesteś na pewno bardzo obiektywnyTo nie tylko moja opinia. Zauważyłem, że to właśnie właściciele 159 najczesciej krytykują Giulię, przy okazji porównując do swojej wspaniałej jedynejprawdziwejalfy. Przypadek?
![]()
Jaguar S-type 4.2 V8
Za to osoby, które nie posiadały 159 najczęściej w tych porównaniach wsiadają na nią. Przypadek?![]()
Z niczego nie zamierzam się wycofywać. Taki test był i był opisywany w prasie motoryzacyjnej i odbił się szerokim echem. Nad interpretujesz moje wypowiedzi
Ale gdzie ja Giulie skrytykowałem? W skrócie ujmując napisałem, że AR przedstawiając następcę 159 nie wywołała "WOW" w oczach opinii publicznej, tak jak to miało miejsce w przypadku modeli 156 i 159. Czy to Twoim zdaniem krytyka? Po drugie napisałem też, że Giulia jest na mojej liście jako kolejny samochód, czy to też odbierasz jako krytykę?
Co do krytycznych opinii wobec Giulii posiadaczy modelu 159, to uważam, że Gulia miała być adresowana między innymi do tej klienteli, ponieważ jest to następca modelu 159, zatem to, że ich właściciele zabierają głos, jest naturalne, a na to, że jest on wg Ciebie krytyczny nie mam wpływu.
Pozdrawiam.
- Rafał
Ostatnio edytowane przez alces1 ; 11-04-2017 o 18:56
Nie zrobiła WOW? W każdym jednym tescie, artykule, profesjonalnej opinii są wyłącznie zachwyty. Moi znajomi, średnio interesujący się motoryzacją a wiedzący, że jestem alfistą wielokrotnie zagadywali, że ta giulia jest mega, i że nigdy nie sądzili, że ktoś może utrzeć nosa bmw. Jest WOW jak cholera. Jeśli chodzi o samą stylistkę, to praktycznie wszyscy twierdzą, że jest WOW i auto jest ładniejsze od konkurencji. Najczęściej inaczej twierdzą posiadacze 159, serio. Gdybym miał czas, to bym prowadził statystykę![]()
Jaguar S-type 4.2 V8
Według mnie Giulia na żywo wygląda świetnie. Sprawia wrażenie nie dużej,niskiej umiesnionej jak 156.
159 była bardzo odważna i efektowna ale sama sylwetka jest dość ciężka i bok auta jest prosty jak w aucie niemieckim,wrecz brzydki.
To WOW o którym piszesz, w dużej mierze spowodowane jest tym, że prezentację modelu zaczęto od wersji QV, bo ona owszem, kładzie na kolana nawet zagorzałych miłośników niemieckiej myśli technicznej.
Zdania są mocno podzielone, jeden z moich znajomych, fan motoryzacji w pełnym tego słowa znaczeniu ze szczególnym umiłowaniem Hondy, stwierdził, że Giulia nie robi na nim wrażenia takiego jak robi 159 (zaznaczam, nie posiadał i nie posiada AR 159).
Co do statystyk to przecież możemy na forum zrobić sondę, trzeba by tylko odpowiednio zadać pytania, tak, żeby wyczerpywały temat i były jednoznaczne.
Można też spojrzeć na ten założony przeze mnie temat, tutaj też zauważysz, że nie wszystkim Giulia w 100% przypadła do gustu.
Pozdrawiam.
- Rafał