Co zrobiło?? :O o kurde xD
Co zrobiło?? :O o kurde xD
Termostat się rozstrzelał i pewnie planował rozszerzone samobójstwo, ale dzięki czujności opiekuna nie wyszło
U mnie dla odmiany nagle przestały działać światła mijania. Nie świecą bo nie, bo co im zrobisz? Żarniki i przetwornice ok, będę w sobotę musiał dłubać w kablach
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
W takich sytuacjach zawsze przydaje się miernik i żmudne analizowanie dlaczego nie działa.
Miernik chyba niewiele pomoże. Ostatnio się samo naprawiło i działało przez miesiąc. Sądzę że gdzieś się dostaje wilgoć i bruździ bo padają jak robi się zimno i wilgotnoBędę miał zabawy w uj i trochę. Najgorsze jest to, że bym chętnie wstawił halogeny, bo światło xenonów mnie męczy (a mam żarniki 4350K). Ale sam tego nie zrobię, a nie znam żadnego sensownego elektryka
Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez jersey ; 15-03-2017 o 07:53
Coś zaczęło skwierczec spod maski
Okazało się że sprzęgiełko alternatora skończyło swój żywot
Co prawda nie mnie się udało zepsuć ale komuś dobierającemu się do mojej alfy. Wyszedłem na spacer z psem, patrzę na alfę, a lewa tylna szyba jest otwarta. Samochód zamknięty. Poprzedniego wieczora w aucie obok włączył się alarm i jak podszedłem do okna spojrzeć co się dzieje, to już nikogo nie było. Próbowałem to złożyć do kupy, ale niestety konieczna jest wymiana mechanizmu. Na razie szyba trzyma się na taśmie... Kolejne pewnie ponad 100zł pójdzie się...
Osłona przegubu zewnętrznego się poszarpała. Najgorsze, że podczas oględzin wyszło, że sworznie wahacza dolnego na przodzie są tak wybite iż dalsza jazda zagraża bezpieczeństwu. Generalnie mechanik złapał się za głowę i stwierdził że nie ma chuja we wsi, on mnie na takich wahaczach z warsztatu nie wypuściNo, przymusowy postój zapewniony, dobrze że na jutro zrobią, to chociaż na święta dojadę.
Popsuły mi się oryginalne lampy
![]()
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była