Piszę o całym sprzęgle kpl.
Piszę o całym sprzęgle kpl.
Dwumas ze 159 wydaje mi się, że powinien pasować wizualnie 100% ale nie miałem okazji sprawdzić przy wymianie swojego też miałem takie przemyślenia. Skończyło się na tym, że założyłem dedykowany do 2.4 175km. Gdyby, ktoś miał jednak koło ze 159 2.4 warto byłoby porównać. Jeśli chodzi o kwestię roboty to jeżeli potrafisz posługiwać się podstawowymi narzędziami masz kanał lub podnośnik to mając wszystkie części myślę, że jeden dzień zupełnie wystarczy - mnie zajęło to dwa popołudnia demontaż i montaż skrzyni, sprzęgło i koło zamachowe. Dodatkowo jeśli nie masz nowych śrub mocujących docisk warto odkręcone śruby posmarowac przy montazu klejem. Ja składałem całość bez specjalistycznych narzedzi do centrowania tarczy, stąd dopasowałem sobie nasadkę żeby tarczę ustawić "w miarę" na środku, co znacznie ułatwi późniejsze włożenie skrzyni.
A koło zamachowe i docisk sprzęgła dokręciłeś kluczem dynamometrycznym?? Powinieneś to zrobić
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
Roboty się nie boję, narzędzia mam i nawet podnośnik kolumnowy do dyspozycji. Bałem się jedynie, że będę musiał skrzynie na wierzch wytargać, co by przysporzyło dodatkowej roboty. Ale skoro piszecie, że jest na tyle miejsca, żeby ją wystarczająco odsunąć na sanki, to gitara.
Ja akurat wyciągałem skrzynię całkiem ale nie było z tym dużych problemów.
Bez kanału faktycznie lipa ale mając kanał czy podnośnik nie jest źle ;-)
Bez kanału też się da![]()
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM