Jezeli wali cieplo na maksa to moze byc to tez wina czujnika temperatury wewnatrz
Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka
Jezeli wali cieplo na maksa to moze byc to tez wina czujnika temperatury wewnatrz
Dokładnie , cały czas wali ciepło na maksa . Rozumiem to, że climatronic musi unormowac temperaturę Ale tutaj można jechać i 30km i jest to samo. Można jakoś sprawdzić ten czujnik ?
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Kompa i spr wartosc czujnikow
Tylko nie wiem jaki kabel w 159, ale musisz podlaczyc sie do kompa klimy
Odświeże temat jeszcze raz . Do dzisiaj z klima było już wszystko w porządku , dawała zimne powietrze , faktycznie wtedy temperatury były takie, że climatronic dogrzewal do tych 16 stopni. Ale dzisiaj pojawiło się coś dziwnego , po włączeniu kliny obroty skaczą i co jakiś czas pojawia się zgrzyt jakby sprężarka się zatarla. Powietrze leci ciepłe nic nie chłodzi . I pytanie , za mało czynnika czy mam szukać nowej sprezarki ?
Jeżeli zatarła się sprężarka, to masz jeszcze do wymiany chłodnice z osuszaczem i płukanie układu najprawdopodobniej. Jeżeli opiłki poszły w układ a tego nie zrobisz, nowa sprężarka za chwilę znów padnie.
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Filtr kabinowy został wymieniony miesiąc temu . Napełnianie odgrzybienie i wymiana filtra jest u mnie czynnością powtarzana co roku przed ciepłymi dniami , dlatego też moja irytacja
Ja miałem tak samo. Miesiąc przed awarią wymieniłem filtr kabinowy ale wystarczyło, że pojeździłem w okolicach gdzie było dużo drzew, nasion itp. i filtr się zapchał. W sumie nie szkodzi ci zaglądnąć. Jest to najłatwiejsza i najtańsza rzecz do sprawdzenia. pzdr.
Dzisiaj zajrzę do filtra. Ale niepokojący jest bardziej ten dźwięk, który dochodzi spod maski. Też tak miałeś ?