Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 Sport Plus 136km 2011

Domyślnie

W takim razie będąc w PL w przyszłym tygodniu wezme pod uwagę oba modele. Z tym ze e60 z Mpakietem a Alfa z TI. Ogólnie oba modele bardzo zyskują wizualnie w tych wersjach. Biorąc pod uwagę rynek Alfy będą do obejrzenia 2-3 sztuki SW, Bmw tez podobna ilość, biorąc pod uwagę kwotę 40 tys. Wydaje mi się, ze znalezienie modelu e60 w dobrym stanie moze być trudniejsze niz 159. No i trzeba pamiętać, ze BMW w tych pieniądzach będzie to rocznik 2006, góra 2007. Alfa 2008 lub 2009. Ma to tez oczywiscie znaczenie. Powiedzcie jeśli mozecie na co zwracać szczególną uwagę przy oględzinach 159? Ta biała z Radomia ma dziwnie pokrzywiony przedni zderzak, nie wiem czy to plus ( moze nie miała większego dzwona ), czy minus. Najlepsze jest to, ze była ona wystawiona kilkanascie dni wcześniej za 36 900 z przebiegiem 229 tys. Teraz to samo auto z trochę innymi zdjęciami jest do oddania za 33 900 z przebiegiem 206 tys. Ciekawa sprawa swoją drogą, cena spadła, przebieg tez. Cuda ludzie, cuda .

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Generalnie ten Radom to 90% szans na wtopę, więc nie nastawiaj się
    Gdzie pracujesz? Nie lepiej szukać auta tam? W Polsce bardzo trudno o zadbane auto.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 Sport Plus 136km 2011

Domyślnie

Planuje paru dniowy objazd po Polsce i moze coś ciekawego się trafi. Pracuje w NL, jednak nie chce mi się bawić z dokumentami, tłumaczeniami itp. Nigdy tego nie robiłem i szczerze mówiąc nie za bardzo wiem jak się za to zabrać, a urlop nie jest długi. Teoretycznie mógłbym szukać w DE, ale tez duza szansa trafienia na cwanego Turka, jeśli nie zna się rynku. Najchętniej zostawiłbym Leona w rozliczeniu u handlarza i wyjechał innym autem, zeby mieć temat z głowy, ale wiem, ze znalezienie sensownego egzemplarza w ten sposób łatwe nie będzie. Najgorsze jest, ze czas mam mocno ograniczony, więc na dobrą sprawę planuje znaleść auto w tydzień, więc nie wykluczam auta z kaźdego rejonu naszego pięknego kraju .

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    E46 330i

Domyślnie

Witam Mimo, że jeżdżę BMW to powiem tak - e60 jest napakowane elektroniką i to często bardzo problematyczną elektroniką Sam silnik 3.0d to bardzo udana konstrukcja i bardzo trwała, duże osiągi przy niedużym spalaniu. Samo autko jest naprawdę komfortowe, przestronne i wygodne, koledzy wcześniej już napisali, że to jednak segment wyżej niż 159. E60 jest już w zasięgu sebixów ale touringa to żaden sebix nie kupi Jak coś mam namiar na gostka, który sprawdzi Ci całą historię serwisową a i jak chcesz to i pojedzie z Tobą sprawdzić dogłębnie samo auto Nie podaję namiarów żeby nie było że reklamę mu robię (tia na forum Alfy ), ja u niego tylko historię serwisową zamawiałem ale fb widzę, że naprawdę dokładnie sprawdza każde auto...
    W Radomiu trzeba uważać, 100% czujności, kolega kupił tam auto i nie był to ulep ale jak widać i tam czasem dobre auto się trafi

Użytkownik Świeżak Avatar flash1pl
    Mieszka w
    Bedzin-Grodziec
    Auto
    159 1.9 JTDM

Domyślnie

Cytat Napisał suto Zobacz post
    Planuje paru dniowy objazd po Polsce i moze coś ciekawego się trafi. Pracuje w NL, jednak nie chce mi się bawić z dokumentami, tłumaczeniami itp. Nigdy tego nie robiłem i szczerze mówiąc nie za bardzo wiem jak się za to zabrać, a urlop nie jest długi. Teoretycznie mógłbym szukać w DE, ale tez duza szansa trafienia na cwanego Turka, jeśli nie zna się rynku. Najchętniej zostawiłbym Leona w rozliczeniu u handlarza i wyjechał innym autem, zeby mieć temat z głowy, ale wiem, ze znalezienie sensownego egzemplarza w ten sposób łatwe nie będzie. Najgorsze jest, ze czas mam mocno ograniczony, więc na dobrą sprawę planuje znaleść auto w tydzień, więc nie wykluczam auta z kaźdego rejonu naszego pięknego kraju .
    Ja na twoim miejscu rozważał bym jednak rynek DE, NL skoro jest taka opcja, skupiając się nie na komisach lecz na prywatnych ogłoszeniach, u nas w kraju rynek używanych aut jest wyjątkowo zepsuty i niestety większość samochodów które zobaczysz będą wyrzezbione na handel

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Piaseczno
    Auto
    Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV 160KM Veloce 2022

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Butch
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.75 tbi, AR MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

na pewno miała przygodę z przodu, gdyż pas za scudetto nie jest czarny. Kwestia sprawdzenia jak duża ta przygoda. Brakuje oznaczeń z boku i niektórych z tyłu, co może, ale nie musi świadczyć o malowaniu jeszcze paru elementów.

Użytkownik Świeżak Avatar Luki78
    Mieszka w
    PJA
    Auto
    159SW 1,9 JTDm 16V '08r. Ducato III 2,3 D '07r., Twingo 1,2b '12r.

Domyślnie

Cytat Napisał suto Zobacz post
    Witam.
    Ja na Twoim miejscu zdecydowanie szukałbym auta w NL. Też spędzam sporo czasu w Holandii i myślę, że lepiej poświęcić trochę więcej pieniędzy by znaleźć coś od prywatnego sprzedawcy. Na tłumaczenie papierów tracisz dzień.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Piaseczno
    Auto
    Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV 160KM Veloce 2022

Domyślnie

Cytat Napisał Butch Zobacz post
    na pewno miała przygodę z przodu, gdyż pas za scudetto nie jest czarny. Kwestia sprawdzenia jak duża ta przygoda. Brakuje oznaczeń z boku i niektórych z tyłu, co może, ale nie musi świadczyć o malowaniu jeszcze paru elementów.
    Dzięki. Ogłoszenie jest od "szwagra alfisty", wrzucone nawet tutaj na forum w dziale sprzedaży, więc ciekawa sprawa. Ale może rzeczywiście to tylko kosmetyka.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 SW 1.9 8V 120KM

Domyślnie

Czy ktoś z Was interesował się tym autem lub może coś powiedzieć na jego temat? ALLEGRO: 6829130627, VIN:ZAR93900007099541
    Niestety mieszkam bardzo daleko i na tyle ile to możliwe chciałbym rozeznać czy warto wybrać się na oględziny.