myślę, że montaż chlapaczy/ błotochronów jest godny przemyślenia (zwłaszcza przez właścicieli czarnych aut, do których się zaliczam). Niewielki i skuteczny dodatek, który mocno się nie wyróżnia na tle czarnej karoserii - czemu nie.
pozdrawiam
myślę, że montaż chlapaczy/ błotochronów jest godny przemyślenia (zwłaszcza przez właścicieli czarnych aut, do których się zaliczam). Niewielki i skuteczny dodatek, który mocno się nie wyróżnia na tle czarnej karoserii - czemu nie.
pozdrawiam
Fajne, bo małe. Ori są trochę zbyt nachalne, ale moim zdaniem przednie na czarnym aucie wyglądają dobrze![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Odświeże temat . Mam pytanie czy progi od sportwagona podejda do sedana ? Mam możliwość takie kupic Ale zastanawiam się jak to jest z montażem
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Gdzie zakupione chlapacze? To są jakieś uniwersalne czy typowo po Brerę/159 ?
To są Prodrive od Brery S zakupione na ebay
Tak czytalem sobie tematy korozji w 159 az zacząłem dokładnie przyglądać się mojej, wziąłem i zacząłem z całej siły palcami naciskać na progi, od spodu, z boku, przód i tył i z przodu i , ręka wpadła w zdrowo wygladajacy prog od strony pasażera dosłownie spruchniałe wszystko.. na szczęście to tylko poszycie, które idzie do wymiany ( już zakupiłem oryginał) pod poszyciem lekki rdzawy nalot do odratowania, od strony kierowcy próg lekko zjedzony przy pierwszym gumowym koreczku.. prawdopodobnie oprócz wymiany poszycia od strony pasażera czeka mnie jakaś wstawka od strony kierowcy. Podłoga zdrowiutka aczkolwiek przy tylnych podłużnicach robią się lekkie rudawe plamki. Za jakiś czas jade oddać auto do blacharza niech się tym zajmie.. Auto krajowe z końca 2007 roku.. Wg mnie auto tej klasy tak korodujące to jakiś dramat.. o masce nie wspominam, zaczyna brać przy scudetto..
Korozja w 10-letnim aucie to raczej żadne zaskoczenie, tym bardziej że auto użytkowane 10 lat w naszym kraju![]()
Ford S-Max 2.2 16v TDCi '13
FIAT Barchetta 1.8 16v VFD '00
FIAT Punto 1.1 8v FIRE '99
Ja jestem po reparaturce ,5cm z tyłu str.pasożyta ...były dziurki jak lebek szpilki metalowy.Reszta ok...to chyba przepalenia od wyciągania wgniota spawarką...
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Lucas83 ; 06-07-2017 o 11:15
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV