Witam Panowie jestem nowy na forumpisze ten temat ponieważ potrzebuję porady ludzi którzy mieli już taką przypadłość jak Ja a więc do sedna. Problem polega na tym że gdy wbijam na 5 i 6 bieg samochód zaczyna dziwnie wyć na 5 biegu lekko ale na 6 już dosyć głośno słychać. Niedawno wymieniałem w samochodzie rozrząd i mówiłem o tym mechanikowi powiedział że wszystko sprawdzi i mi powie co jest przyczyną, więć owy mechanik sprawdził olej w skrzyni powiedział mi że nie ma żadnych wycieków i olej jest w normie ale powiedział mi że sprzęgło nie długo będzie do wymiany i możliwe że ten dzwięk idzie od sprzęgła. Dodam jeszcze że gdy dodaję gazu na 5 i 6 biegu gałka zmiany biegów w momencie naciśnięcia pedału gazu idzie lekko do przodu jak by miała luz jakiś. Panowie proszę jak ktoś miał taką przypadłośc niech ktoś mi powie co może być przyczyną i jak temu zapobiec, czy do wymiany bedą łożyska w skrzyni czy cała skrzynia lub może jest to owe sprzęgło które się kończy. [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo 159 1.9 16V 2006. Pozdrawiam