Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: rysunek MiTo :)

Alfista92
    Gość

Domyślnie

Klasa Wiadomo do kogo pójdą dzieci jak będą mieć zadanie z plastyki ;P
    A co do dystrybucji takich projektów to słyszałem kiedyś od jakiegoś artysty że bierze od zamówienia 300zł

biagi
    Gość

Domyślnie

radooo ----> masz racje, to tylko skan i tak naprawde nie jestem zadowolony z kazdego skanu moich prac - no ale nic na to nie poradze :/

Szef ----> jesli chcialbys rysunek w lepszej rozdzielczosci to podaj emaila na priv a przesle Ci.

Wujek ---> rysuje ze zdjec no i musze przyznac ze wedlug Ciebie jestem dnem... hehe
    A tak na powaznie to odrysowywuje kontury. Tylko i wylacznie z tego wzgledu ze w przeszlosci sam proporcje ustalalem ale zajmowalo to nawet do poltorej godziny czasu. A ze mialem zamowien na portrety mnostwo po prostu nie wyrabialem - wiec wkoncu postanowilem ze nie bede czasu poswiecal proporcjonowaniu i skorzystam z odbicia konturow (ale pamietaj ze nawet jesli skalujesz obraz w programie jakimkolwiek to NIE JEST ON W 100% PROPORCJONALNY - musze i tak korygowac bledy programu - no ale ty pewnie nie masz pojecia o tym) Pracuje w fabryce i mam rodzine z ktora chce spedzac czas a tak naprawde jeszcze po pracy siedze godzinami w nocy na rysowaniu - tak juz od ponad 2 lat... wiec uwazam ze nie mam sie czego wstydzic ze to robie bo po prostu chce czas zaoszczedzic ktorego po prostu nie mam zbytnio :/ Poza tym rysowanie od podstaw i wyznaczanie proporcji nie jest mi obce.
    A skoro Ty osadzasz ze to dno to zaloze sie ze jak bym dal Ci malowanke taka dla dzieci z grubymi konturami to pewnie nie obylo by Ci sie bez wyjechania za ow kontur... co to karygodne przeciez...
    No i jeszcze jedna sprawa - nie raz widziales zapewne super laski na plakatach na ktore bys pewnie wskoczyl jak na kradzionego konia i nawet by Ci nie przeszkadzalo ze ich niebianskie cialo zostalo podretuszowane na photoshopie... hehe
    Wiec jesli sadzisz ze to dno to juz twoja sprawa ale chcialbym Cie poinformowac ze sa nawet przypuszczenia/dowody przez naukowcow ze sam Leonardo Da Vinci poslugiwal sie lustrem i swieczka aby wlasnie proporcje ustalac. I nawet jesli to prawda nie uwazalbym ze to dno, bo i tak tworzyl cos o czym inni po prostu mogliby tylko po marzyc - nawet przez tyle lat od czasow Renesansu.

Poza tym jezeli by napisal tak jak Ty jakis dobry artysta to bym przyjal to ale i tak wiem ze artysta by tak nie napisal bo sam by wiedzial ile pracy kosztuje "wypelnianie" tych wlasnie konturow.
    Dlatego Twoja opinie traktuje jako dobry dowcip gdyz kompletnie nie masz o tym pojecia Wiec po prostu WYBACZAM NIEWIEDZE

pozdrawiam-
    pseudo artysta - konturowiec

---------- Post dodany o godzinie 15:59 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:43 ----------

Alfista92 ----> pewnie Kubus nie bedzie musial bo zaniedlugo juz bedzie lepiej cieniowac niz tatus
    300 zl to duzo... to ja jak robilem portret na zamowienie to bralem 20 funtow - a rysowalem go na poczatku jakies 11 godzin... teraz to juz podszkolilem technike i nawet spedzam do 19 godzin nad portretem (format A4, dokladnie 19 spedzilem nad portretem Daniel Craiga ktory uwazany jest przez ludzi za jeden z najlepszych ktore zrobilem do tej pory) Takze bardziej kalkulowalo mi sie isc na nadgodziny w pracy - za godzine 10 funa... - niz rysowac ale dlatego robilem je aby nabrac wprawy i doszkalac sie bo w plastyku to nie mialem w glowie rysowania, a po szkole to juz wogole... hehe. Dlatego moge z czystym sumieniem powiedziec ze dopiero w Angli - ponad 2 lata temu - zaczalem sie na nowo uczyc rysowac. Zreszta w plastyku wszyscy - lacznie z nauczycielami - mowili mi ze marnuje talent... jedynie pilka nozna byla mi w glowie wtedy heheheh Takie mlodziencze lata

ViP Świeżak Avatar AR_156
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Giulia 2.0 TB Multiair 200KM

Domyślnie

Ja też czasem rysuje Alfy
    Wrzucam na razie dwa moje rysunki, mam więcej. Jak znajdę to wrzucę. Może nie są tak dokładne jak ten powyżej, ale też nie poświęcałem im dużo czasu.
    Alfa 156:

147 GTA i 156 SW GTA:

Jakby ktoś chciał to mogę narysować jego belle w wolnym czasie.
    teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
    kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio
    '93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic
    '06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
    '04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico
    '98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

to ja poproszę jeszcze Gtv-ke jeśli możesz
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Alfista92
    Gość

Domyślnie

Widzę że mamy na forum wiele talentów
    To i ja wrzucę swój rysunek
    Co prawda nie jest robiony ręcznie ale jak myślicie, wziąłbym za niego 300zł

ViP Świeżak Avatar AR_156
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Giulia 2.0 TB Multiair 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał aniol_jojo Zobacz post
    to ja poproszę jeszcze Gtv-ke jeśli możesz
    Kiedyś rysowałem Gtv, ale nie mogę jej znaleźć w tej chwili. Podeślij mi na maila(marcin_156@o2.pl) zdjęcia swojej Gtv to narysuje Ci twoją.
    teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
    kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio
    '93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic
    '06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
    '04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico
    '98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista92 Zobacz post
    Widzę że mamy na forum wiele talentów
    To i ja wrzucę swój rysunek
    Co prawda nie jest robiony ręcznie ale jak myślicie, wziąłbym za niego 300zł
    ja bym dał 400 ale jak by były inne fele a tak to trudno

Użytkownik Romeo Avatar maciejbydg_87
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 147 & 156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

no no.. Pięknie ! widzę talentu Ci u nas pod dostatkiem!
    Nie jestem artystą i samemu nawet prostej kreski nie dam rady narysować choć zawsze chciałem rysować furki.

czy ma ktoś może narysowaną 33ke po,90 roku z płaskimi klamkami i spoilerem narysowaną ?

Może załóżmy kącik gdzie wrzucimy rysunki włoszczyzny aby każdy mógł sobie ściągnąć na pulpit / komórke co mu się podoba

Moje Belle:
    Alfa 33 Imola 1.4 BX 1993 ( '08 - '11 )
    Alfa 155 Sport 1.8 TS 8v 1995 ( '11 - '12 )
    Alfa 164 Super 2.0 TS 8v 1997 ( '12 -'14 )
    Alfa 147 1.9 JTD 2003 ('14 - )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 115km 2002 ('14 - '16 )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 110km 2001 ('16 - '18 )
    Alfa 159 SW 1.9 JTD 150 Q-tronic 2010 ('18 - )
    Alfa 33 Q4 1992 ('18 - )

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Proszę jakie utalentowane chłopaki, gratuluje talentu i zacięcia. Pomysł z wątkiem dobry i w sumie ten może już spełniać takie zadanie.

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

Właśnie w tym rzecz, że zapełnienie czystej kartki tym pierwszym konturem o odpowiednich proporcjach to najtrudniejsza czynność. To jest właśnie sztuka. Tu widać właśnie umiejętności wykonawcy.
    W ostatnich latach w sieci pojawiło się wielu kolkomistrzów, którzy właśnie kalkują kontury uzupełniając je wewnętrznymi detalami, samoloty, czołgi, postacie wojowników, żołnierzy itp. Czy to jest sztuka? Uważam, że nie bardzo, ponieważ podstawę tej sztuki kopiują od fotografów. Rozumiem, że jest to oszczędność czasu i szybsza kasa.
    Każdy robi co lubi albo co kasę przynosi.
    Ale czy to jest jeszcze sztuka?
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest