Tak można
Tak można
Ok dzięki
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
A z wył egr -em jest lepiej ?
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Jest lepiej![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
ja zregenerowałem swój i kręci jak szalona
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
tak ja mam od 2.0cdti zafira c 2016 roku.kreci przepieknie,moja alfa to 1.9jtdm 8v. ale mam dosprzedania od 2.4jtd w idealnym stanie
Wiem, że już lato, ale czy już wiadomo co jest odpowiedzialne za dłuższe kręcenie zimą przy lekko nagrzanym silniku? Czasami generuje to spadki napięć w instalacji i błędy na desce. Na zimnym i w pełni rozgrzanym odpala bez zarzutu. Mam podejrzenia co do rozrusznika i wtrysków. Ktoś rozwiązał podobny problem?
Ja rozwiązałem ten problem. Winny był kolektor dolotowy. Wywaliłem klapy, uszczelniłem zaślepkami i wyczyściłem. Nowe auto, odpala od dotknięcia przycisku niezależnie od nagrzania silnika.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Ja mam 8V bez klapek. Dolot raczej szczelny. Jest jeszcze jedna poszlaka. 4 miesiące wcześniej usunięty został programowo DPF oraz EGR. Czy to mogło mieć wpływ na dawki startowe ciepłego silnika? Ruszyć z reklamacją do warsztatu, który dokonał modyfikacji softem Swiftec? Skrajne opinie słyszałem nt. modyfikacji tym oprogramowaniem...