Ja natomiast musiałem wymienić przednie lewa strona pęknięta w połowie (z przemieszczeniem) prawa strona pęknięta przy amortyzatorze w częsci dolnej i to w dwóch miejscach założyłem monroe jest ok.
Ja natomiast musiałem wymienić przednie lewa strona pęknięta w połowie (z przemieszczeniem) prawa strona pęknięta przy amortyzatorze w częsci dolnej i to w dwóch miejscach założyłem monroe jest ok.
Te sprężyny w alfie to jakaś porażka. W tamtym roku lewa z tyłu. W tym tygodniu usłyszałem jak strzeliła przednia prawa. Dźwięk jak by pręt walnął o podłogę. Gdy sprawdziłem jeszcze przednią lewą to też złamana. ale z lewą musiałem już jeździć jakiś czas bo złamanie było ubrudzone. Za niedługo przed jazdą albo po jeździe trzeba będzie sprawdzać czy są sprężyny całe![]()
Marcin, na tych eibachach pro kit bylaby tylko 30 mm nizej i to nieobciazona. Obciozona bedzie na podobnej wysokosci, bo twardsze sprezyny mniej sie ugna.
A bede mial to, na czym mi najbardziej zalezy, czyli poprawe wygladu. Z tego, co czytam nieco poprawi sie tez prowadzenie.
I kolejna rzecz: zakladam eibachy i mam spokoj, a nie jezdze i czekam, az mi kolejna strzeli
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Rozgladam za sprezynami na tyl i w Polsce braki ze az sie wierzyc nie chce, a nie bede placil ASO 350pln/sztuke gdy zamiennik mozna zostac za 130+. Mam znajomego mechanika w UK i posprawdza dla mnie ceny i dostepnosc sprezyn, jesli bedzie ok to zamawiam.
Jesli byli by chetni, to moglbym wziac wieksza ilosc. Wiecej dowiem sie po weekendzie i dam znac jesli beda zainteresowani.
Z własnego doświadczenia stwierdzam:przód na eibachach idzie więcej niż 30mm na dół,tył mniej,jakieś 20mm.Jak ktoś potrzebuje oryginały to mi leżą w piwnicy takie z przebiegiem ~70tyś,oddam za dobrą flaszkę![]()
Q2,K&N,BREMBO ORO,TAROX 114 CORSA,OZ ULTRALEGGERA 18',BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN,GOODRIDGE,SEBRING,BILSTEIN B14 PSS,MILLERS CFS
jakiej marki są oryginalne spręzyny? dzisiaj przy wymianie opon zobaczyłem prezent z tyłu. zastanawiam się nad Lesjofors
Witam wszystkich , może mi ktoś powiedzieć jaka jest różnica między sprężyna z AR 2.4 a AR 1.9 ? Czy można założyć taką sprezyne czy będzie bardzo mocno przód dęba stał
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka