Moduł przyszedł. Teraz pytanie jak to rozsądnie zamontować.
U mnie pozycyjne świecą sie cały czas. Nie wiem czy to normalne ?
Pod xenony idzie zupełnie inna wiązka kabli zeby to podłączyć, No i chyba napięcie większe?
Pozdrawiam,
Damian
Moduł przyszedł. Teraz pytanie jak to rozsądnie zamontować.
U mnie pozycyjne świecą sie cały czas. Nie wiem czy to normalne ?
Pod xenony idzie zupełnie inna wiązka kabli zeby to podłączyć, No i chyba napięcie większe?
Pozdrawiam,
Damian
Pozdrawiam,
Damian
Jak świecą się cały czas? Nie normalne. Powinny się nie świecić gdy przełącznik jest w pozycji "0" lub "auto" (auto - przy wystarczającej jasności oczywiście, nie powodującej włączenia świateł przez czujnik zmierzchu).U mnie pozycyjne świecą sie cały czas. Nie wiem czy to normalne ?
Pozycyjne, czyli te co są w środkowym kloszu u góry. Mam wsadzone jakies ledy. Przy pozycji "0" nie świecą sie. Przy każdej innej pozycji świecą sie cały czas (na auto jak sie ściemni zapalają sie xenony). Generalnie chodzi mi o to, jak to sensownie podłączyć aby dzienne 2w1 gasły przy włączeniu xenonow przez czujnik.
Bo wg. Instrukcji jesli pozycje świeca sie cały czas w trybie auto to na nic zda sie ten moduł.
Pozdrawiam,
Damian
Pozdrawiam,
Damian
Pozycyjne nie świecą się cały czas w trybie "auto". Przecież to by było bez sensu.
Masz dwie możliwości podłączenia:
- albo pod pozycję - i wtedy działa tak jak powinno,
- albo pod silniczek regulacji świateł - i wtedy masz możliwość jednoczesnego zaświecenia przeciwmgielnych i DRL co nie powinno mieć miejsca.
W obu przypadkach po zapaleniu ksenonów DRL zostaną zgaszone.
Jeśli świecą ci cały czas w trybie "auto" to coś masz zwalone. Pewno jakieś drutowanie, żeby pozycyjne udawały dzienne - i tylko w trybie "auto" bo pewnie w takim jeździł ten co to tak połączył. Więc w pierwszej kolejności musisz usunąć to dziadostwo, a dopiero brać się za drutowanie po swojemu.
PS. Zastanawiam się jak on to zrobił, że działa w trybie "auto" i dochodzę do wniosku, że drutowanie może dochodzić nawet do przełącznika przy kierownicy. Więc możesz mieć z tym trochę zabawy.
W5WB - zgodnie z instrukcją.
To pewnie elektronika symulująca żarówkę, żeby komputer nie zgłaszał błędów. Są tam rezystory, które pewnie się grzeją i gdzieś to ciepło trzeba odprowadzić.jakis mały radiatorek pomiędzy
Ostatnio edytowane przez dpar ; 13-07-2017 o 21:37
przy okazji jest oznaczeniem diody i wymiary to nie jedyny parametr którym sie różnią, np.:
SMD 5730 / 5630
Wymiary 5,7×3,0 mm, moc pobierana ~0,5W / szt., generowany strumień światła < 55 lm / szt.
Najnowocześniejszy obecnie rodzaj diody SMD. Generuje strumień świetlny o wysokich parametrach, jednorodny. Dioda o wysokiej efektywności – wysoki poziom jasności / ograniczenie emisji ciepła. Popularne rozwiązanie w zamiennikach tradycyjnych żarówek (w żarówkach typu „bulb”) oraz w odpowiednikach „halogenów” (typ „spotlight).