miałem to samo.....ale dobiłem klime i jak ręką odjął..... wiec warto....nabić klime nawet jak wydaje się ze dobrze chłodzi
159 2.0jtd, klima nie wydawała żadnych nieodpowiednicy dźwięków aż do dzisiaj kiedy to została nabita klima. Osoba która tą czynność wykonywała zauważyła iż prawdopodobnie nie działa mi pierwszy bieg wentylatora, teraz klima co chwile brzęczy. Może to być spowodowane tym brakiem pierwszego biegu?
Panowie, gdzie znajduje się presostat w 159 silnik 1.9 jts??
Muszę rozbierać pół auta do tego?
Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka
W jtd jest widoczny przy prawym halogenie, przez kratkę dobrze go widać. Może jts ma podobnie
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Pytanie do tych co wymieniali sprężarkę:
Czy zatarta sprężarka zatrzymuje się na "dęba" i czy w związku z tym istnieje ryzyko zerwania paska z dalszymi konsekwencjami?
Jeśli sprężarka się w środku zopiłkowała czyli zatarła to nagle z pewnością stanie, zrobi się aż gorąca... tak samo gdyby nasypać wiór metalowych miedzy tłok a cylinder.
Pytanie z innej beczki motor 1.9 JTDM 16V CZY PRZY ZAŁĄCZONEJ KLIMĘ WASZE SILNIKI ZACZYNAJĄ CHODZIĆ TWARDO NA BIEGU JAŁOWYM?
Dla wszystkich z wiertarką. Moja Bella to listopad 2007, rok sprężarka Valeo. 2 miesiące temu nabite 460 i wiertarka była nie do zniesienia. Dzisiaj nabite 550, chłodzi lepiej i nareszcie cisza.
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka