Z błędami nie ma problemu bo fesa znam jak wlasna kieszeń, może czujnik rzeczywiście..padl mi ori termostat z rok temu i wymienilem na zamiennik ale czujnik od ori dalej mam i jest sprawny, przeplywke tez odepnę, a wtryski mam sprawne.
Z błędami nie ma problemu bo fesa znam jak wlasna kieszeń, może czujnik rzeczywiście..padl mi ori termostat z rok temu i wymienilem na zamiennik ale czujnik od ori dalej mam i jest sprawny, przeplywke tez odepnę, a wtryski mam sprawne.
U mnie (2,4 jtdm) problem falowania ustąpił po wymianie termostatu wraz z czujnikiem temperatury. Podejrzewam, że czujnik podawał błędną temperaturę i komp nieprawidłowo dawkował paliwo. Proponuje zacząć od tego.
Wymienię dzisiaj czujniczka i dam znać![]()
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
Więc tak, wymiana czujnika nic nie dała w moim przypadku, natomiast wyczyszczenie końcówek wtrysków już tak. Czyściłem sam i na razie jest ok, korekty też są bardzo dobre pod obciążeniem.
Ja jednak jutro będę zmieniał czujnik. Wtryski mam 4 nowe więc to nie to. Wydaje mi się że to będzie to bo faluje mi w zakresie temperatury 60-80, równo. Stopień więcej i jak ręką odjal.
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
mialem to samo, jak się nagrzał to było dobrze, ale jak masz wtryski nowe to dzialaj z czujnikiem. A jak to nie pomoże to dalej będziemy szukać.
Info z instrukcji, drugi akapit.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Nie mówimy tutaj o chwilowym spadku obrotów po wlączeniu klimy czy ogrzewania tylnej szyby czy jakiegokolwiek wzrostu zuzycia napięcia bądz obciążeniu silnika tylko o falowaniu obrotów non stop. Ludzie czytajcie ze zrozumieniem.
Człowiek stara się Tobie pomóc w jakikolwiek znany sposób, a Ty odpisujesz zwracając mi uwagę. Przeczytałem co napisałeś, ale instrukcja wyraźnie podaje "na przykład" a nie "w przypadku" - wystarczy czytać ze zrozumieniem
Czyli powodem tego stanu rzeczy mogą być również inne, niż przytoczone w instrukcji, czynniki. Wiem, że chciałbyś wiedzieć więcej, ale sam producent podaje informację "Takie zachowanie jest normalne i nie należy się tym niepokoić".