Mogą być zamienniki np. lesfojors czy KYB byle dedykowane do twojej wersji silnikowej.
Kiedyś czytałem w jakimś temacie to właśnie pamiętam, że o lesfojors były dobre opinie.
A co z wahaczami? Poszukać TRW (ze znaczkiem zeszlifowanym czy wypukłym to mają być?) czy regenerowane z forum?
A linki od skrzyni biegow, nowe czy regenerowane bo z tym tez mam problem?
Czy przy demontazu trzeba zdejmowac plastiki wewnatrz auta?
Ladne kilkanascie stowek bede musial przeznaczyc na remont.
Wybaczcie za niektore pytania mogace wydawac sie banalne, ale to jest pierwsze auto, o ktore w pelni musze sam zadbac![]()
Sprężyny z tyłu korodują przy osadzeniu i głównie stąd problem z ich pękaniem. Przód nie wykazuje takich przypadłości. Poza tym co to zznaczy, że prawdopodobnie przód popękał? Nie możesz tego sprawdzić?!
Ogólnie, jak przeczytałem tytuł to mi się scyzoryk otworzył... Co za Janusz mechaniki wpadł na pomysł prostowania zwrotnic? Po pierwsze jak zdiagnozował ich krzywiznęa po drugie, jaką kosmiczną metodą chcą je prostować i o jakie wartości?! Coś mi się wydaje, że na początek musisz znaleźć innego speca od mechaniki bo mi tu druciarstwem mocno śmierdzi.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 22-08-2017 o 07:31
Powiedziałem, że prawdopodobnie bo wydaje mi się, że przód jest niżej niż był, powiedziałem że prawdopodobnie bo zakładając temat zaznaczyłem, że auto oddam do mechanika za jakiś czas.
Co do Januszy magików- specjalnie zaprowadziłem auto do innego mechanika niż zawsze żeby zobaczyć co powiedzą.
https://serwisy.euromaster.pl/7742-e...r-super-profil myślałem, że będzie to poważny zakład.
A o prostowaniu zwrotnic powiedział patrząc na wydruki z geometrii, ja się nie znam ale od razu wiedziałem, że to podejrzana sprawa dlatego założyłem temat.
Ja mam tak samo pochylone koła. Wymienione sprężyny , wachacz górny i dolny. Nie ma regulacji kąta pochylenia koła. Ma ktoś jakieś pomysły?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk