159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
ten koleś cwaniakował w dziale 145/146 teraz kupił 159 i myśli że tu będzie wielkim mechanikiem![]()
No i co rze głać tłoka poryso wana. To sie natspawa i ałto lata dalej. Cytryn i Gumiak naprawio co kto nieumiał.
https://www.facebook.com/CytrynGumia...03690749053435
Byla 156 2,0 TS,
była 156 2,4 20V
była 156 1,9 16V
jest 159 1,9 16V
była giulietta 2,0 IMOLA
jest giulia 2,0
No właśnie po zachowaniu wygląda na pieniacza, bo już nawet w swoich wypowiedziach się gubi. Ma też wyimaginowanego przyjaciela mechanika, który nie widział silnika po urwanych klapach z porysowanym cylindremA kto temu zaprzeczy (niestety ja to zrobiłem), to jest głupi
Tak dla przykładu:
Na stronie 2 tego wątku gość pisze - "Co mogło się stać gorszego?Na pewno żadnych rys na cylindrach nie ma,,słupków nie szukaj w/g "rad""
Dalej czytamy odpowiedź - "Nie ma opcji jak piszą a jest także możliwe to zaje różnica."
No i na stronie pierwszej czytamy - "jest opcja że jest bez rys"
A ! Dodam jeszcze opinię mechanika- "Rozmawiałem z mechanikiem który zna się na temacie i robił nie jeden taki przypadek.Nie spotkał się z porysownymi cylindrami przez urwane klapy w silniku JTDm"
I zrozum tu takiego
- - - Updated - - -
A gdzie ty widzisz na zdjęciach cylinder ?
Już w swoim zapienieniu nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, czy nie rozróżniasz tłoka, czy głowicy od cylindra ? - "A to reszta tego silnika" oznacza, że to są POZOSTAŁE ELEMENTY tego silnika.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
pewnie pytanie bez sensu, ale po czym można wnioskować że klapy zaraz wypadną ?
Ja miałem wymieniany kolektor jakieś 95K temu i mnie strach oblega .
EGR mam of, ale widzę że powoli zaczyna się robić nalot wokoło uszczelniaczy klap . Kolektor jest aluminiowy
pozdro
W aluminiowym ryzyko urwania się klapki podobno nie istnieje. Ale ja sam zauważyłeś, robi się nieszczelny.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Aa wiec tak , zdjalem glowice, na cylindrach zadnej ryski, dwa tloki wygladaja jak by ktos w nie stukal malym srubokretem, w glowicy 3 zawory podgiete