Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Temat: Co denerwuje, podoba się, zmienilibyście.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Dzixon
    Mieszka w
    Oseredek / Affoltern a A
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Wracając do tematu co bym zmienił to napewno wydech w Giuli Veloce jest zbyt cichy. W najbliższym czasie będę coś z tym robił...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie Co denerwuje, podoba się, zmienilibyście.

Cytat Napisał .Andrzej. Zobacz post
    Mustang akurat jest dostępny w tym przedziale cenowym.
    Poza tym, to że dziennikarzom coś się wydaje, o niczym jeszcze nie świadczy.
    Sorry ale mustang może się porównywać z transitem w temacie designu i jakości materiałów wykończeniowych a i przeznaczenie auta to zupełnie inna bajka pomimo podobnej ceny.
    Poza tym, to że Tobie coś się wydaje, o niczym nie świadczy;p
    Wracając do tematu, słabe opony w fabrycznym montażu.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    Ostatnio edytowane przez Azalgo ; 28-08-2017 o 18:59

Mieszka w
    Oseredek / Affoltern a A
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Azalgo Zobacz post
    Wracając do tematu, słabe opony w fabrycznym montażu.

Ja w veloce fabryczne miałem pirelli p7 cirtunato i nie narzekalem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie Co denerwuje, podoba się, zmienilibyście.

Cytat Napisał Dzixon Zobacz post
    Ja w veloce fabryczne miałem pirelli p7 cirtunato i nie narzekalem
    Załóż michelin pilot sport 4s a doznasz olśnienia
    U mnie bridgestone potenza run flat.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

ciekawe że wielu narzeka tu na czucie hamulca. Jeździłem (coprawda tylko na jazdach testowych, ale w różnych warunkach i na różnych drogach, również po mieście), 2.2d 180KM MT6 Giulią i 2.0 Stelvio FE 280KM i od pierwszego momentu jak dla mnie było tip top jeśli chodzi o hamulce. najmniejszego dyskomfortu nie odczułem ani przez chwilę. może to mój styl jazdy ukrył to co niektórym się nie podobało - ja jeżdże dynamicznie.

własności jezdne ogólnie super obu aut i to już praktycznie jest powód żeby kupić nowe AR. design dobry, z czasem coraz bardziej się nawet zakochałem w nim (szczególnie Giulia, ze Stelvio mam troche problem). benzynki mogłyby mieć fajniejszy dźwięk, ale to za grosze (porównując do ceny auta) można zrobić modyfikująć tochę układ wydechowy. w dieslu trochę ten klekot przeszkadzał mi - uciekłem od diesla więc mam ogólnie awersję. nawigacja uważam że prymitywna, w życiu bym za to nie dopłacił nawet 10% ceny jaką wołają za mniejszą wersję, ale może z czasem poprawią - w końcu to tylko software. jest już android auto w opcji, więc fajnie. w Giuli nie pasował mi wystający/niezabezpieczony głośnik basowy pod półką tylnej szyby - nie wiem kto to wymyślił - zarówno można uszkodzić, jak i przeszkadza przy pakowaniu jakiś większych bagaży. brak możlwiości wyłączenia start-stop na stałe też porażka - niecierpię SS, nigdy to się nie sprawdza (np wyłączy a za 10s jest żądanie klimy i włącza). podłokietnik który nie trafiał w zamek i niektóre plastiki budziły mieszane uczucia, ale to drobiazgi. najważniejsze żeby nic nie skrzypiało (mam wręcz uczulenie na skrzypiące plastiki podczas jazdy), niestety z tym różnie wg testów - chyba jak się trafi. bezkluczykowy dostęp bez sensu IMHO, dealer wyszedł do bankomatu podczas jazdy próbnej, a ja odjechałem zaparkować i tylko był komunikat + chyba jakiś dźwięk. w swojej konfiguracji na pewno tego nie wezmę.

wiem że alarm jest za czuły - narzekania na to słychać w co drugim review w internecie, ale w serwisie podobno mogą zaprogramować inną czułość.

auto jeszcze nowe, pewnie część z powyższych wad z czasem zminimalizują/wyeliminują. po lifcie będzie pewnie fajne auto do kupienia - i ja obecnie na takie sie nastawiłem (ori plan był zamawiać coś na przełomie 2017/18, ale odpuszczam).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Co do opon to ja miałem chyba dużo szczęścia bo mam Pirelki dokładnie te same w veloce co są w Q (zdaje się, że P-zero ale jeszcze sprawdzę). Sąsiad, co się zna (miał brerkę 3.2, subaraka jakiegoś i teraz Z4) twierdzi, że te opony to duża wartość dodana

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lusaczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce 2017

Domyślnie

Cytat Napisał Dzixon Zobacz post
    Odnośnie maski to czy miał ktoś odczucie przy szybszej jeździe i wietrze że maska " faluje" jakiś czas temu rzuciło mi się w oczy aż extra stanąłem sprawdzić czy napewno jest domknieta.
    No właśnie jak jest u was? U mnie tez lata od 200km/h

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

ja jak dobiłem raz do 230tu to akurat się skończył pas i maska była najmniejszym z moich problemów Ja się swoją drogą trochę boję, że ta maska odfrunie, patrząc jak "świetnie" jest połączona z kabiną - cięgnem zapożyczonym chyba jeszcze z Multipli.

Mieszka w
    Oseredek / Affoltern a A
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    Co do opon to ja miałem chyba dużo szczęścia bo mam Pirelki dokładnie te same w veloce co są w Q (zdaje się, że P-zero ale jeszcze sprawdzę). Sąsiad, co się zna (miał brerkę 3.2, subaraka jakiegoś i teraz Z4) twierdzi, że te opony to duża wartość dodana
    Jak masz z Q to takie jak ja pirelli Corsa asimmetrico tyle że w Q idą szerokie przód 245 tył 285.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    ja jak dobiłem raz do 230tu to akurat się skończył pas i maska była najmniejszym z moich problemów Ja się swoją drogą trochę boję, że ta maska odfrunie, patrząc jak "świetnie" jest połączona z kabiną - cięgnem zapożyczonym chyba jeszcze z Multipli.
    Na szczęście są dwa zamki więc może nie odfrunie jak ten z multipli przypadkiem puści.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał Azalgo Zobacz post
    Sorry andrzej ale nie ma teraz na rynku nic oferującego więcej w temacie przyjemności z jazdy, niżeli giulia. Mówimy oczywiście o odpowiednim przedziale cenowym i klasowym. Dziennikarze moto z całego świata twierdzą, że ma się wrażenie, iż pod maską jest dużo więcej a są to ludzie zawodowo ujeżdżający auta i mają punkty odniesienia do porównań.

Infiniti Q50 3.0T