Wracając do tematu co bym zmienił to napewno wydech w Giuli Veloce jest zbyt cichy. W najbliższym czasie będę coś z tym robił...
Wracając do tematu co bym zmienił to napewno wydech w Giuli Veloce jest zbyt cichy. W najbliższym czasie będę coś z tym robił...
Sorry ale mustang może się porównywać z transitem w temacie designu i jakości materiałów wykończeniowych a i przeznaczenie auta to zupełnie inna bajka pomimo podobnej ceny.
Poza tym, to że Tobie coś się wydaje, o niczym nie świadczy;p
Wracając do tematu, słabe opony w fabrycznym montażu.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ostatnio edytowane przez Azalgo ; 28-08-2017 o 18:59
ciekawe że wielu narzeka tu na czucie hamulca. Jeździłem (coprawda tylko na jazdach testowych, ale w różnych warunkach i na różnych drogach, również po mieście), 2.2d 180KM MT6 Giulią i 2.0 Stelvio FE 280KM i od pierwszego momentu jak dla mnie było tip top jeśli chodzi o hamulce. najmniejszego dyskomfortu nie odczułem ani przez chwilę. może to mój styl jazdy ukrył to co niektórym się nie podobało - ja jeżdże dynamicznie.
własności jezdne ogólnie super obu aut i to już praktycznie jest powód żeby kupić nowe AR. design dobry, z czasem coraz bardziej się nawet zakochałem w nim (szczególnie Giulia, ze Stelvio mam troche problem). benzynki mogłyby mieć fajniejszy dźwięk, ale to za grosze (porównując do ceny auta) można zrobić modyfikująć tochę układ wydechowy. w dieslu trochę ten klekot przeszkadzał mi - uciekłem od diesla więc mam ogólnie awersję. nawigacja uważam że prymitywna, w życiu bym za to nie dopłacił nawet 10% ceny jaką wołają za mniejszą wersję, ale może z czasem poprawią - w końcu to tylko software. jest już android auto w opcji, więc fajnie. w Giuli nie pasował mi wystający/niezabezpieczony głośnik basowy pod półką tylnej szyby - nie wiem kto to wymyślił - zarówno można uszkodzić, jak i przeszkadza przy pakowaniu jakiś większych bagaży. brak możlwiości wyłączenia start-stop na stałe też porażka - niecierpię SS, nigdy to się nie sprawdza (np wyłączy a za 10s jest żądanie klimy i włącza). podłokietnik który nie trafiał w zamek i niektóre plastiki budziły mieszane uczucia, ale to drobiazgi. najważniejsze żeby nic nie skrzypiało (mam wręcz uczulenie na skrzypiące plastiki podczas jazdy), niestety z tym różnie wg testów - chyba jak się trafi. bezkluczykowy dostęp bez sensu IMHO, dealer wyszedł do bankomatu podczas jazdy próbnej, a ja odjechałem zaparkować i tylko był komunikat + chyba jakiś dźwięk. w swojej konfiguracji na pewno tego nie wezmę.
wiem że alarm jest za czuły - narzekania na to słychać w co drugim review w internecie, ale w serwisie podobno mogą zaprogramować inną czułość.
auto jeszcze nowe, pewnie część z powyższych wad z czasem zminimalizują/wyeliminują. po lifcie będzie pewnie fajne auto do kupienia - i ja obecnie na takie sie nastawiłem (ori plan był zamawiać coś na przełomie 2017/18, ale odpuszczam).
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Co do opon to ja miałem chyba dużo szczęścia bo mam Pirelki dokładnie te same w veloce co są w Q (zdaje się, że P-zero ale jeszcze sprawdzę). Sąsiad, co się zna (miał brerkę 3.2, subaraka jakiegoś i teraz Z4) twierdzi, że te opony to duża wartość dodana
ja jak dobiłem raz do 230tu to akurat się skończył pas i maska była najmniejszym z moich problemówJa się swoją drogą trochę boję, że ta maska odfrunie, patrząc jak "świetnie" jest połączona z kabiną - cięgnem zapożyczonym chyba jeszcze z Multipli.