Dlatego pytam. Może być sprzęgło i pytanie w jakim stanie jest koło dwumasowe. Przy takim przebiegu to z reguły albo w kiepskim, albo ktoś już wymienił.
Dlatego pytam. Może być sprzęgło i pytanie w jakim stanie jest koło dwumasowe. Przy takim przebiegu to z reguły albo w kiepskim, albo ktoś już wymienił.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Raczej do wymiany cały zestaw, koło sprzęgło, łożysko.
Wspominałem wcześniej , że problem z ciężkim włączaniem biegów może pochodzić od sprzęgła.
Mnie zastanawia co innego. Auto masz krótko, a wszystkie problemy z jakimi się na forum pojawiasz są do wychwycenia podczas jazdy próbnej. Jak to się stało że to kupiłeś?
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Takiego miałem mechanika który badał auto przy zakupie... Jednak większość awarii powstała w trakcie użytkowania, tak naprawde wszystkie awarie które do tej pory miałem okazały się drobnostkami i naprawiane śmiesznymi kosztami. To będzie najdroższa inwestycja w samochód od momentu zakupu - do wymiany sprzęgło+wysprzęglik.