Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Nieprawidłowe doładowanie turbosprężarki

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Puchaczo Zobacz post
    Kurde całkowicie wypadła mi z głowy ta przepływka bo miałem jakiś czas temu już ją odpiąć i sprawdzić. Więc po odpięciu przepływki auto chodzi dokładnie tak jak chodziło przed odpięciem więc wychodzi na to, że jest ona uszkodzona dobrze myślę? Nie załącza się żaden błąd po odpięciu.
    raczej myślisz źle. a to że błąd CI nie wyskakuje to dziwna sprawa - były przypadki że w źle tuningowanych (czy to moc, czy usuwanie EGR/DPF), bądź "naprawianych" (przez modyfikację programu ECU żeby nie wywalało błędu wiecznie) autach, powycinali za dużo z programu i nie wali żadnymi albo niektórymi błędami. znajdź sobie w okolicy kolegę z tym silnikiem i porównajcie odczyty różnych parametrów.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Puchaczo Zobacz post
    No tak, ale na innych filmikach ludziom pompuje prawie max na luzie a tu ledwo się podnosi. Tak, gaz w opór.
    z tego co pamiętam poprzedniego jtdma to bez obciążenia (na luzie czy postoju) nie dmuchała turbina za dużo.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Whiplash
    Gość

Domyślnie

Dziwne z ta przepływka, powinno wywalic blad po odpieciu, chyba ze zeczywiscie ktos usuwal egr lub dpf i wywalil cala blok wtedy duzo innych bledów widziec nie bedzie

Użytkownik Ogier Avatar Kruk
    Mieszka w
    Lubliniec
    Auto
    159 SW

Domyślnie

U mnie też po odpięciu przepływki nie wywaliło błędu (zrobiłem ok. 10 km), auto seryjne, z dpfem i egrem. Byłem zdziwiony bo spodziewałem się błędu zaraz po uruchomieniu silnika, ale nie drążyłem tematu.