to uważasz że jednak czujnik ten tez jest do niczego dzisiaj za krótki dumystans zrobie ale szacowane spalanie pokazuje w trybie mieszanym od 7 do 10 l/100 km Kurcze ciężko to wytłumaczyć poprostu na starym czujniku inne parametry spalania byly A różnica rośnie od 3 do 5 biegu chyba że stałem się wrażliwy na ten temat
- - - Updated - - -
0 281 002 845. -- czy oprócz numeru na cos dokładnie zwrócić uwagę w ogłoszeniach ( od jakiego auta jaki silnik itd.) czy wystarczy sam numer Aby sie sprawdził ?
numer części jak wymieniłeś - obojętne z jakiego auta, ten numer konkretnie identyfikuje sensor. tylko czy w używce trafisz na sprawny/lepszy od Twojego obecnego to inny temat.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
czyli pozostaje szukac nowego moze cos się wyrwie do 150 zl ale prawdę mówiąc bylem przekonany że ten załatwił juz cala sprawę bo skazówka jest ma 0 na przyszłość bede wiedział aby wizualnie nie określać rozwiązanego problemu :-)
Zamontowałeś już? Daje radę?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
napisalem "kupilem wlasnie", bo kliknalem zakup pare minut przed napisaniem posta. niby jest na stanie, dostawa kurier z platnoscia przy odbiorze, wiec powinien przyjsc za 2 dni.dam znac jak juz zaloze czy pasuje.
ok to ja poczekam z zakupem za opinią kolegi czy czujnik daje radę bo jak mam wywalił 50 do 70 zl za używek ktory nie wiadomo czy do końca jest sprawny to lepiej dopłacić i kupic nowy .
- - - Updated - - -
A ogólnie panowie w trybie mieszanym jakie macie spalanie bo ja mam 1.9 8v mieszkam na wsi do miasta mam 17 km tam polatam troszkę i spalanie mam w normie od 6.7 do 7.5 A ż tym czujnikiem od 7.5 do 9 L .
16v jtdm w stocku na mieście 10l jak nic połknie. Nawet i 11... Z tym że u mnie czujnik po odpaleniu auto pokazuje 0, ale gdy silnik się trochę rozgrzeje to wskazówka od doładowania trzyma się bliżej 1nki.