Ja wczoraj oddalem swoją do znalezienia przyczyny.
Zobaczymy co za licho.
Ja wczoraj oddalem swoją do znalezienia przyczyny.
Zobaczymy co za licho.
Pewnie świece żarowe....
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
ja mam 1.9jtd8v w seri 115koni program u kolegi z forum robiony dpf egr wyłączony.
powiem co najleosze jak pale bez grzania świec przekręci fajnie pare razy i chodzi elegancko.nie kreci dłógo poprostu jak to diesel z comman reilem
Może być. Zwykle minimum do zapłonu to okolice 300, ale zależnie od warunków, albo ja wiem czego, nastroju Alfymoże chcieć więcej.
U mnie auto też ma humorki, odpalanie jej to loteria, 5 razy pod rząd pali na dotyk potem 3 razy ciężko potem znowu dobrze. I to czy silnik jest ciepły czy zimny nie ma znaczenia. Wydaje się jakby już zalapywala i dupa, może miał ktoś podobnie? Film nagrany godz. Temu - https://youtu.be/tMDDWN8kE3c
Pewnie. Takie odpalanie to nic nowego. Gorzej dojść, co je powoduje. Może być słaby akumulator, zużyty rozrusznik, lejące wtryski, otwarty podczas rozruchu EGR, niewystarczające ciśnienie na pompie wysokiego ciśnienia i co tam sobie jeszcze chcesz
.
no to powiem szczerze że moja jeszcze tak nigdy zle nie odpalała. ciekawe czemu tak tobie ciężko
No i jest już zagadka rozwiązana.
Padły wtryski.
[notranslate]Alfa[/notranslate] już w naprawie.
oby ale pogadamy jak odbierzesz i sprawdzisz po przez pare dni