Strona 20 z 178 PierwszyPierwszy ... 10111213141516171819202122232425262728293070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 1775

Temat: Giulia- felgi, opony

Użytkownik Ogier Avatar Mandus
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    STELVIO First Edition

Domyślnie

Każdy ma swoje zdanie i niech tak będzie.
    Ale nie po to kupujemy szybkie samochody, żeby czasem nie zapier.alać nimi, no nie? Rof jest po prostu zdecydowanie bezpieczniejszą oponą i tyle - głównie chodzi o własne samopoczucie jak na budziku masz choćby 180km/h, nie mówiąc już np. 230km/h.

Akurat w temacie z ostatniego tygodnia:
    Dosłownie kilka dni temu szwagier zjechał na A4 do McDonalds i na coś musiał najechać, bo po wyjeździe na banę zaraz czujniki zaczęły go informować o spadku ciśnienia w tylnym kole w X6. No to on co zrobił? Dał po garach, żeby zdążyć dolecieć do następnej stacji i oczywiście po chwili przy 160km/h sponiewierało go tak po drodze, że stwierdził, że w życiu nie był tak posrany w aucie. A to była tylna opona, gdyby była przednia, mogłoby skończyć się inaczej.
    Wnioski:
    Jakby miał RoFa, to po pierwsze nie zachowałby się w ten sposób, tylko od razu zwolnił, a po drugie kontynuowałby jazdę spokojnie do siebie, kupił 2 nowe gumy na spokojnie, a nie stracił pół dnia z laweciarzami i w końcu kupił jakąś używkę tylko na dojazd... Oczywiście jakby miał zapas, to też byłoby inaczej. Ale przede wszystkim nie byłoby tak po bandzie jak było.

Powiem więcej, nam się wszystkim wydaję, że tak bezpieczne auta mamy, że dzisiaj prędkość 140km/h to pestka, a tak naprawdę są to prędkości często śmiertelne, a kontakt z ziemią zapewniają nam tylko opony i ja sobie nie wyobrażam na nich oszczędzać. RoFy są przetestowane przez wiele koncernów, homologowane do wielu BMW i nie tylko, i są bezsprzecznie bezpieczniejsze. Ale tak jak napisałem na wstępie - każdy ma prawo mieć inne zdanie - ja mam takie i je polecam, a każdy robi jak uważa

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Firste
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio FE 280 KM

Domyślnie

To bardzo "mądrze" zrobił ..... sorry, ale jak mi nagle ucieka ciśnienie, to ostania rzecz to zapierdalać 160
    Nie jest tez prawdą, że jak złapie sie gumę, to tylko laweta. Mi uszczelnienie opony (zestaw) zajęło 15 min, potem dojazd do wulkanizacji i tam uszczelnili bardziej i było po sprawie. Żadnego kupowania 2 opon i wywalania drogiej RF.
    A w Stelvio dodatkowe koło nawet na stanie.
    PS mi padła przednia przy 150, nie było źle

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Jak się podpieramy przykładami, to tu jest przypadek autostradowy bmw na run flat.

https://youtu.be/LxPNFehZAVg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

W tej limuzynie była wkładka PAX a nie run on flat.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Mandus Zobacz post
    Każdy ma swoje zdanie i niech tak będzie.
    Ale nie po to kupujemy szybkie samochody, żeby czasem nie zapier.alać nimi, no nie? Rof jest po prostu zdecydowanie bezpieczniejszą oponą i tyle - głównie chodzi o własne samopoczucie jak na budziku masz choćby 180km/h, nie mówiąc już np. 230km/h.

Akurat w temacie z ostatniego tygodnia:
    Dosłownie kilka dni temu szwagier zjechał na A4 do McDonalds i na coś musiał najechać, bo po wyjeździe na banę zaraz czujniki zaczęły go informować o spadku ciśnienia w tylnym kole w X6. No to on co zrobił? Dał po garach, żeby zdążyć dolecieć do następnej stacji i oczywiście po chwili przy 160km/h sponiewierało go tak po drodze, że stwierdził, że w życiu nie był tak posrany w aucie. A to była tylna opona, gdyby była przednia, mogłoby skończyć się inaczej.
    Wnioski:
    Jakby miał RoFa, to po pierwsze nie zachowałby się w ten sposób, tylko od razu zwolnił, a po drugie kontynuowałby jazdę spokojnie do siebie, kupił 2 nowe gumy na spokojnie, a nie stracił pół dnia z laweciarzami i w końcu kupił jakąś używkę tylko na dojazd... Oczywiście jakby miał zapas, to też byłoby inaczej. Ale przede wszystkim nie byłoby tak po bandzie jak było.

Powiem więcej, nam się wszystkim wydaję, że tak bezpieczne auta mamy, że dzisiaj prędkość 140km/h to pestka, a tak naprawdę są to prędkości często śmiertelne, a kontakt z ziemią zapewniają nam tylko opony i ja sobie nie wyobrażam na nich oszczędzać. RoFy są przetestowane przez wiele koncernów, homologowane do wielu BMW i nie tylko, i są bezsprzecznie bezpieczniejsze. Ale tak jak napisałem na wstępie - każdy ma prawo mieć inne zdanie - ja mam takie i je polecam, a każdy robi jak uważa
    Kolego, przepraszam za określenie, ale pierwszy wniosek jest taki, że Twój szwagier to idiota. Nie potrafię inaczej nazwać gościa, który wie, że szybko traci ciśnienie w oponie i zapier..... 160km/h...
    I obawiam się, że RFy też mogły by mu nie pomóc bo by dalej zasuwał 160km/h zamiast z prędkością bezpieczną.

Wysłane z mojego SM-T555 przy użyciu Tapatalka

Auto

Domyślnie

Jednak panowie jest problem z felgą od Giuli Q/V w Stelvio:
    http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ml#post2037140
    przy oponach 255, bo przy 235 na 100% będzie ok.
    Zostaje mi tylko zamontowac dystanse, albo sprzedać 4 felgi 19x9

Auto

Domyślnie

Jak myślicie, te czarno-grafitowe felgi od Giuli Q i V, mają identyczny odcień?
    Tak myślę, czy by jednak nie sprzedać dwóch 19x9 od V i kupić od Q 19x8,5 (i wtedy nie musiałbym montowac dystansów).
    https://i.imgur.com/VLHHV0f.jpg
    By byli chętni na dwie felgi 19x9?

Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie Giulia- felgi, opony

Chciałem zamienić za dwie 8 z veloce...
    I kolor byś miał jak trzeba.

Ostatnio edytowane przez Azalgo ; 18-11-2017 o 15:29

Auto

Domyślnie

Hymmmm
    Tylko kurczę 255 na 8? Będę pływał na zakrętach ....ale pomyślę jeszcze
    Jak by co, to jesteś w stanie je zdjąc i wysłać, czy nie masz innych felg?
    Ostatnio edytowane przez Firste ; 18-11-2017 o 16:28

Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Chciałem ale już nie chcę dopiero co kupiłem zimówki na nie w jednym rozmiarze.