Te 10 mBar to na wolnych obrotach? Ja mam taką różnicę ciśnień dopiero przy 2300 obr. Na wolnych 0 mBar. Zapchanie filtra 50%
Te 10 mBar to na wolnych obrotach? Ja mam taką różnicę ciśnień dopiero przy 2300 obr. Na wolnych 0 mBar. Zapchanie filtra 50%
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Tak dokladnie, to jest na wolnych obrotach. Przed swietami podjade zmniejszyc te dawki paliwa, a miedzy BN a Sylwestrem wyjme ten filtr i porzadnie wymyje. O ile wiem, on ma wbudowany w sobie katalizator, wiec pewnie ,zeby dobrze popioly wypłukac, bede musiał go rozciac przed katalizatorem, a potem po myciu zaspawac.
Na razie znowu zresetowalem filtr do wartosci zerowych. Zobaczymy po ilu sie bedzie tym razem wypalal :/
Quba, Myslisz, ze czyszczenie filtra cos da?
Ale problem od początku był znany i wiadomy: zły program, brak umiejętności osoby która go modyfikowała/wgrywała. Tu nie ma co liczyć na cuda tylko jechać na reklamację, wgrać program oryginalny, wyciągnąć ile się da kasy i pojechać do kogoś kto z głową zmodyfikuje program. Bo tak metodą prób i błędów to nie ma sensu, lepiej zapłacić komuś kto się zna i zrobi dobrze, niż jeździć ciągle na poprawki i ciągle obserwować zachowanie samochodu, bo coś może być nie tak. Spokój jest chyba dość istotny :-)