Zawór umyj a wężyki wymień.
I pytanie czy na pewno masz wężyki prawidłowo podpięte?
Zawór umyj a wężyki wymień.
I pytanie czy na pewno masz wężyki prawidłowo podpięte?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Wężyki są dobrze podłączone. Myślę że zawór jest sprawny, bo zmniejsza ciśnienie jeśli jest podłączony, tylko że znowu za bardzo, a może problem jest z zaworem DV? Bo on z tego co wiem jest cały czas otwarty i zamyka się tylko podczas przyśpieszania żeby utrzymać odpowiednie ciśnienie, a gdy przepustnica się zamyka to otwiera się i upuszcza ciśnienie. Chyba dobrze myślę?
Raczej odwrotnie
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Wymontowałem te dwa zaworki, sprawdziłem je na krótko i działają oba się otwierają i przepuszczają powietrze do tego dolnego króćca, wyczyściłem je i ten od DV był trochę przytkany, wyleciało z niego trochę takiej mazi. Jak je zamontuje to przejadę się zobaczyć czy coś się zmieniło
zrob i wrzuc prosze jakies fotki lub filmiki, sam bym u siebie to posprawdzal/poczyscil ale srednio kumam o czym piszecie
ten jest od zaworu DV, dmuchając w lewą rurkę powietrze będzie wychodziło tą górną rurką, rurka z prawej strony jest zamknięta i otwiera się dopiero po podaniu napięcia, wystarczy prysnąć jakąś chemią. Ja to zrobiłem tak: zatkałem palcem tą lewą rurkę a do tej górnej prysnąłem chemią, równocześnie podałem napięcie z akumulatora na krótko i psikałem aż cały brud wyleci tyle.
Tak samo jest z zaworem westegate, tak samo działa
A tu wystarczą dwa kabelki ja użyłem tych od miernika
- - - Updated - - -
U mnie nic się nie zmieniło, nadal turbo słabo ładuje max 1650, muszę szukać nieszczelności,tylko nie wiem gdzie, najbardziej słychać szum z środkowego nawiewu