Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: coś stuka w przednim kole ale co

PiotrDymek
    Gość

Domyślnie

przegub bądź poduszka pod silnikiem lub skrzynią

dejwa1
    Gość

Domyślnie

ja miałem to samo wpo wymianie wahacza. Przestraszony zaprowadziłem z powrotem do mechanika, który odgiął blache wokół tarczy i się naprawiło stukanie. Ktoś po prostu ją przygiął i wadziło.

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dejwa1 Zobacz post
    ja miałem to samo wpo wymianie wahacza. Przestraszony zaprowadziłem z powrotem do mechanika, który odgiął blache wokół tarczy i się naprawiło stukanie. Ktoś po prostu ją przygiął i wadziło.
    kolega wyraznie napisal ze do 3tys obrotow i na 1 2 i 3 biegu przy rzyspieszaniu a nie ciagle
    wiec wykluczylbym blache od tarcz raczej wywalony amor poduszka przegob lub plastikowy mieszek na amortyzatorze wadzi o amora mogl sie gdzies delikatnie przygiac czeste zdazenie

ziggy_ok
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SYSUNIAdq Zobacz post
    kolega wyraznie napisal ze do 3tys obrotow i na 1 2 i 3 biegu przy rzyspieszaniu a nie ciagle
    wiec wykluczylbym blache od tarcz raczej wywalony amor poduszka przegob lub plastikowy mieszek na amortyzatorze wadzi o amora mogl sie gdzies delikatnie przygiac czeste zdazenie
    A wiec bede musiał to sprawdzić w przyszłym tygodniu powinienem dostać amortyzatory bo jeden i tak jest prawdopodobnie walnięty wiec sie okaże dzięki chłopaki za podpowiedzi

Pozdro

ziggy_ok
    Gość

Domyślnie

Witam a wiec problem rozwiązany Problemem tarcia były amortyzatory lewy wybity prawy prawie na wykończeniu, wymieniłem oba i wszystko ucichło aż milo jeździć, ale za to mam maly inny problem otóż przy wymianie amorów okazało sie ze lewy wahacz gorny jest wybity dolny - guma jest pęknięta, prawy - górny luźny dolny guma jest pęknięta i moje pytanie sie nasuwa przy wymianie wszystkich wahaczy powinienem wymienić cos jeszcze

Dzieki za Info w poprzednim temacie i Z Góry Dziękuje za Podpowiedzi

Pozdro

ziggy_ok
    Gość

Domyślnie

Witam a wiec problem rozwiązany Problemem tarcia były amortyzatory lewy wybity prawy prawie na wykończeniu, wymieniłem oba i wszystko ucichło aż milo jeździć, ale za to mam mały inny problem otóż przy wymianie amorów okazało sie ze lewy wahacz górny jest wybity dolny - guma jest pęknięta, prawy - górny luźny dolny guma jest pęknięta i moje pytanie sie nasuwa przy wymianie wszystkich wahaczy powinienem wymienić cos jeszcze

Dzieki za Info w poprzednim temacie i Z Góry Dziękuje za Podpowiedzi

Pozdro

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Przy okazji możesz jeszcze sprawdzić łączniki stabilizatora - one też mogą mieć luz. Sprawdź też gumy stabilizatora. Niestety jeśli tam będzie luz to trzeba jeszcze opuścić belkę, żeby wydobyć stabilizator i go naprawić.
    Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 05-08-2009 o 13:44