tak odnośnie bose z giulietty- wszyscy chwalą, a ja nie słyszę różnicy ze zwykłym audio w peugeocie 407, bmw x1 czy nawet seatem toledo III. Znaczy się różnica jest- gdy podbije się bas na maxa i podgłośni tak, by przy zamkniętych oknach naszej muzyki słuchali wszyscy po drugiej stronie jezdni- faktycznie jest lepiej. ale ja tak nie słucham, a przy normalnym odsłuchu po prostu nie słyszę tej różnicy (a dodam, że słyszę na słuchawkach bose

więc zupełnie głuchy nie jestem). uważam, ze epsonix ma rację- nie ma sensu brać czegoś, z czego nie będzie się korzystać. ja akurat jestem gadżeciażem i chętnie dodaję różne nowinki techniczne w konfiguracji, ale właśnie zamiast car audio, wielkich felg, łopatek czy wymyślnego lakieru wziąłbym hud (szkoda, ze w stelvio niedostępny), ksenony, dach panoramiczny czy automatyczny tempomat. dla każdego coś miłego. to on konfiguruje samochód i nie ma sensu, by brał opcje, których nie chce za grubą kasę, tylko dlatego, ze ktoś inny uważa, że to zbyt mało premium. i nie ma to nic wspólnego z tym, czy go stać (jak sugerujesz w poście wyżej)- to zwykły szacunek dla własnych oszczędności. a różnicę w cenie dodatków może przeznaczyć, na co chce- choćby na pakiet serwisowy na 5 lat. za to pytania zadaje po to, by uzyskać opinie innych w kwestiach, w których się waha.