tak ale nazwa pochodzi od firmy Italia Independent ale to jakoś mało po włosku brzmi. Jednak firma prezentuje tak samo nie powtarzalny styl jak Alfa i jej motto pasuje do Alfy oraz ludzi kochających tą markę
tak ale nazwa pochodzi od firmy Italia Independent ale to jakoś mało po włosku brzmi. Jednak firma prezentuje tak samo nie powtarzalny styl jak Alfa i jej motto pasuje do Alfy oraz ludzi kochających tą markę
No i pewnie stąd ta nazwa, myślę że jest trafna.
Jak bym miał kupowac nowe auto za tą kase to na AR bym nie spojrzał.... A odbudowa Alfo/Fiata chyba nigdy nie przyniesie sukcesu, nie ma poteznych wyników sprzedaży i miec raczej nie bedzie. Bardziej chodzi tu o nie przyznanie sie do kilku prawd tu napisanych a to boli. A jesli miałbym pisac co ma MB to czytał bys to do poznego wieczora. We włoszech Alfy to typowe taryfiarze i inne pojazdy słuzbowe wiec porównanie nie trafione. Co tu duzo mówic pokaz mi Alfe która ma na taryfie nalatane 800tys km (na jednym silniku). A przypisywanie nowym AR stylu jest nedzna próba podtrzymania marki, jesli nie mozna błysnac czyms innym to chociaz trzeba zrobic w miare sympatyczne auto. Fiat na siłe próbuje rozpowszechnic AR i nie mam nic do tego, zycze powodzenia. I na koniec tak swietne i jedyne w swoim rodzaju auto nie traciło by w takim tępie wartosci....
Skoro to takie graty bez stylu to po cholerę tym jeździsz? Po co siedzisz na tym forum?
Auta te tracą na wartości ze względu na problemy z jakością w latach 80tych a nie dzisiejszych modeli...Ale nie będe z tobą więcej dyskutował.
I wszystko jasne
Alfie wisi jakaś gigantyczna ilość sprzedaży.
Chętnie poczytamy
tak jak pisał Daniel a na zachodzie Alfa nie ma aż tak złej reputacji jak u nas gdzie działa propaganda z niemiec
A tak pozatym dyskusja jest nie na temat. Może napiszesz coś o tej konkretnej wersji
Alfa do modelu 156 była Alfą. Wszystko co powstało po 156 jest substytutem Alfa Romeo, produktem czekoladopodobnym w porównaniu do tradycyjnej czekolady.
Jestem ciekaw ilu z Was jezdzilo choc jednym z wymienionych wyzej samochodow (Scirocco, nowa C-klasa), zeby móc się wymądrzać i prawic swoje wywody ze AR jest lepsze.
Ja mam okazje jezdzic w pracy nie takimi samochodami i moge je porownywac obiektywnie, bo jechalem, widzialem i wiem jak się zachowują na drodze, wiec zabieram temat w dyskusji i oceniam jak faktycznie jest, a Wy oceniacie ciągle przez pryzmat znaczka i tego ze AR to AR... ma duszę i charakter bo jest Alfą.
AR miała duszę i charakter w modelach do końca lat 90-tych. Teraz musi sobie zapracować zarówno postępem technicznym jak i czymś wystrzałowym, zeby renomę odzyskać.
Showtime i inni porównujecie Scirocco, które wyszło w tym roku, C klasę, która wyszła rok temu, do...? No właśnie do.
159 wypuszczono w 2005 roku i teraz zastanów się co byś wybrał w tamtym roku, oczywiście o ile byłoby Cię stać. Ja bym się wahał jedynie pomiędzy BMW 3 e90 a 159. C klasa była wtedy okularnikiem dla emeryta (beznadziejna stylistyka), a scirocco to mógłbyś sobie ze szrotu sprowadzić.
Jeśli rzeczywiście mielibyśmy porównywać C klasę do 159/Brera, to jest trochę racji, że nie nadąża. Ale tylko dlatego, że AR już jest jakiś czas na rynku.
A to co czym, kto ostatnio jeździł to możecie sobie kolegom się chwalić, to jest forum.
Z czym do ludzi.
To taka moja mała wypowiedź odnośnie malkontentów. Poza tym, każdy jeździ tym co lubi. Poczekamy co wypuści AR nowego w tym segmencie i wtedy będzie można oceniać.
Koniec OT.
Co do tej limitowanej Brery. Piękna jest![]()
ciekawe jak taki lakier prezentuję się na żywo, póki co widziałem z takim Sierrę i nie było to dzieło sztuki lakierniczej. Do Polski pewnie żadna taka nie trafi.
I taki mały OT: Showtime jeżeli dla Ciebie 8C to substytut Alfy to nie mam pytań.
Przepraszam więcej już nie wypowiadam się na temat porównań z niemcami
Nikt tu nie mówi że Alfa jest LEPSZA od MB, ale nie jest dnem jak to pisze Matt21 i jej bronimy, a że wygląda milion razy lepiej i ma więcej charakterku to już inna sprawa. Plancior masz w 100% racje, cały czas o tym mówię, porównujcie auta z tego samego okresu a nie nowe konstrukcje do czteroletnich..
Może by tak MiTo z czymś porównać?
No niestety, ale tak jestWy oceniacie ciągle przez pryzmat znaczka i tego ze AR to AR... ma duszę i charakter bo jest Alfą.
Na prawde, może ty tego nie czujesz, ale siedząc w tym samochodzie człowiek czuje sie jakos inaczej![]()