Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 234567891011121314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 162

Temat: Limitowana Brera na AutoCentrum.pl

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    No to włóż mądralo te "twardsze amory" w inne wózki. MB i Audi też mają dość twarde amory, ale jakoś nikt nie mówi, że prowadzą się tak zajebiście jak 159. Wiesz dlaczego? Bo tu nie tylko o amortyzatory chodzi. Jakoś Audi nie potrafi tego zrobić (mówię o przednionapędówkach). Co złego w porównaniu Audi i AR? Jeszcze raz przypomnę, porównajmy samochody z 2005 roku. Czy A4 z 2005r jest ładna, zwinna, rzucająca się w oczy?
    Co do ilości modeli. Pozwól, że przemilczę bo to żadny argument. Wcześniej Ty albo ktoś inny pisał, że AR to są taxi w innych krajach. Czy E klasa nie jest taksówką w Niemczech?

I kolejny raz napiszę to co napisali inni koledzy. Skoro tak Ci się Alfa nie podoba, to po co w ogóle się pieklisz?
    Ja umiem przyznać rację, że nowa C klasa jest lepsza, nowe Audi A4 też mi się podoba. Co do Scirocco, tu się mogę kłócić
    Tak nikt tego nie potrafi tylko AR, haha puknij sie w sam srodek głowy i pomysl ze inne marki z duuuuzo lepsza renomą maja wiele innych plusów niz prowadzenie, oooo np. mniejsza masa czy lepsze elementy wykonania. Jak sie nie ma czym błysnac to sie chociaz prowadzi w miare dobrze do czasu kiedys cos nie odpadnie..... Mondeo tez swienie sie prowadzi, naped przedni w cholere miejsca w sodku, calkiem dobre wykonanie 420tyś i jakos nic powaznego nie chce sie zepsuc..... To samo Focus...... A to tylko głupi Ford...
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

ekhm.....mam w floce 68 fordow, i nie psuje się to .hmmm duzy eufemizm Mondeo silnik 2.3 18 tys, przekrecily sie wszytskie panewki, focusy z padajacymi wtryskami (1.8 TDCi 66kW) czy moje ulubione utrata zbieznosci tylu po 15- tys a jakosc wykonania.....no powiedzmy tak....to ja wole niedorobione 156 mniej skrzypi Zlego slowa nei powiem o poprz mondeo z 2.0 136km dieslem, ale te wymiany wtryskow co 6o tys troche meczace

cin_ek
    Gość

Domyślnie

ale może już skończymy to udowadnianie? dla jednych Alfa jest czymś wyjątkowym i niepowtarzalnym, pomimo że się sypie jak kostki cukru i skrzypi jak stara szafa, a dla innych jest poprostu kolejnym autem w garażu. Nikt nikogo nie przekona, bo już takich dyskusji było pełno. A jak ktoś kocha tę markę to nie wymagajcie żeby był obiektywny i dostrzegał cokolwiek fascynującego w niemieckich autach.

159/Brera nie jest najgorszym modelem Alfy, za taki uważam Arnę, więc może skupmy się na ocenie tej konkretnej wersji - Brera Italy Independent

Mieszka w
    Szopie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał amigas Zobacz post
    ekhm.....mam w floce 68 fordow, i nie psuje się to .hmmm duzy eufemizm Mondeo silnik 2.3 18 tys, przekrecily sie wszytskie panewki, focusy z padajacymi wtryskami (1.8 TDCi 66kW) czy moje ulubione utrata zbieznosci tylu po 15- tys a jakosc wykonania.....no powiedzmy tak....to ja wole niedorobione 156 mniej skrzypi Zlego slowa nei powiem o poprz mondeo z 2.0 136km dieslem, ale te wymiany wtryskow co 6o tys troche meczace
    A co by było jak bys miał 68 Alf.... dziwne bo słuzbowe Alfy w Polsce mozna policzyc na sztuki (jesli takie istnieją) juz widze dajmy 30 TS-ów (reszta JTD) i przedstawicieli w garniakach dolewajacych ponad litr oleju do silnika na 1500km trasie....... Nie ma sie co kłócić prawda jaka jest wiekszosc wie ale miejszosc o niej mówi. Tyle.

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

no nie mowie, ze Alfa bylaby lepsza, ale hmm powiem tak, ford kupa raczej, to samo (a wlasciwie gorzej) opel, a co do floty z alf, mielismy 10 sztuk, nie narzekalismy, (poza 1szt pani sie zapomnialo spr czy na serwisie wlali jej olej na wymianie:/) a czemu nie mamy? bo 159 za duzo 147 za mala Niestety potrzeba nam kompaktu kombi, a fr odpadaja (z racji cen serwisu wysokich nawet porownaniu z Alfa)

Mieszka w
    Szopie
    Auto

Domyślnie

no nie mowie, ze Alfa bylaby lepsza, ale hmm powiem tak, ford kupa raczej, to samo (a wlasciwie gorzej) opel, a co do floty z alf, mielismy 10 sztuk, nie narzekalismy, (poza 1szt pani sie zapomnialo spr czy na serwisie wlali jej olej na wymianie:/) a czemu nie mamy? bo 159 za duzo 147 za mala Niestety potrzeba nam kompaktu kombi, a fr odpadaja (z racji cen serwisu wysokich nawet porownaniu z Alfa)
    A jakie motorki siedziały w Alfach?

obserwator737
    Gość

Domyślnie

a co do floty z alf, mielismy 10 sztuk, nie narzekalismy, (poza 1szt pani sie zapomnialo spr czy na serwisie wlali jej olej na wymianie:/)
    to nie pani się zapomniało tylko jakiemuś cymbałowi w ASO - taka jakość obsługi... wg mnie mnóstwo problemów z AR jest powodowana właśnie niekompetencją mechaników

co do Mondeo - sorry ale powinien być zakaz sprzedaży takiego szajsu... pamiętam 2.0tdi 130KM kolegi nowe z salonu - pierwsza wymiana układu wtryskowego przy 25kkm , druga przy 45kkm ...do tego przemiłe dla ręki gumowe pokrętła od klimy

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

w alfach sw 1.8 ts, 8sztuk i 2x 2.5 v6 sedany

sibkods
    Gość

Domyślnie

U mnie po mieście jeździła kiedyś Alfa 146 w nauce jazdy

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie