U mnie spalanie za pierwszym razem 8L, a za drugim 7.7L. 30% miasto 70% trasa. Komputer zaniża wynik o 0,2L.
Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka
U mnie spalanie za pierwszym razem 8L, a za drugim 7.7L. 30% miasto 70% trasa. Komputer zaniża wynik o 0,2L.
Panowie, a jakie macie spalanie podczas przyspieszania? I podczas ruszania z miejsca i po zmianie biegu na wyższy, u mnie jak ruszam z miejsca to potrafi to prawie 30l/100 spalić.. po zmianie biegu, jak przyspieszam to około 25l/100 jak przyspieszam dość gwałtownie, to normalne?
Mam tak samo jak Ty. To raczej normalne![]()
6 litrów trasa z wawy do zlotych piaskow przez ua i ro
Witam, spalania w mojej 159 SPW 2.4 q4 210km 14 l przy normalnej jezdzie do 140 km. Cos się dzieje z komuterem wskazującym spalanie, mianowicie czym szybciej jade tym mniejsze wskazuje spalanie, na luzie potrafi dojść do max 50l/100km
Witam, wydaje mi się, że ostatnio moja alfa (1.9jtdm 150KM) zaczęła dużo palić. Przy zatankowaniu za 50 zł przejechałem 60km. Fakt klimatyzacja chodzi na pełnych obrotach ale jak ją kupiłem paliła znacznie mniej. Jazda typowo po mieście.
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
Teraz paliwo jest droższe to za 50 zł po prostu mniej zatankujesz to i mniej przejedziesz![]()
Rozumiem, że cena wzrosła ale przejechać 50km spalajac 10l to trochę przesada.
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka