Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 162

Temat: Limitowana Brera na AutoCentrum.pl

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Ponieważ w tym temacie pojawia się wątek o autach które bardzo mnie interesują pozwolę wtrącić swoje trzy grosze...
    Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    mając bezpośrednie porównanie Brera i Scirocco niestety więcej dobrego miałbym do powiedzenia o tym drugim aucie :/ jakość wykonania , osiągi...
    Co masz na myśli pisząc jakość wykonania? Jakość materiałów w Scirocco jest naprawdę dobra, ale Brera również nie ma się czego wstydzić, naprawdę niewiele można jej zarzucić. A może chodzi Ci o jakość w sensie "bezawaryjność"? VW jest super a Alfy się psują? Jakby trochę już to nieaktualne (patrz testy długodystansowe w AŚ), a jeżeli masz jakiekolwiek dane o awaryjności takich aut Scirocco czy Brera, to chętnie bym się z nimi zapoznał...
    A osiągi - tu to już w ogóle nie kumam o co chodzi. Najszybsze Scirocco przyspiesza do 100 w 7,1s, a najszybsza Brera w 6,8s. To co ma lepsze osiągi? Nawet jeżeli porównamy Brere 1.8 TBi (7,7s) to czy te 0,6s ma aż tak duże znaczenie, żeby to cały czas wypominać? Te 0,6s nawet przy agresywnej jeździe jest nie do zauważenia (przynajmniej dla mnie), no chyba, że wyjedziemy na tor, ale w normalnym ruchu ja nie widzę różnicy.

Cytat Napisał Matt21 Zobacz post
    Jak bym miał kupowac nowe auto za tą kase to na AR bym nie spojrzał...
    No widzisz, a np. ja jak najbardziej. Brera jest w tej bardzo wąskiej grupie aut które bardzo mnie interesują...

Cytat Napisał Matt21 Zobacz post
    A odbudowa Alfo/Fiata chyba nigdy nie przyniesie sukcesu, nie ma poteznych wyników sprzedaży i miec raczej nie bedzie.
    I to jest kolejny ogromny plus Alfy. Chciałbym mieć auto wyjątkowe, niszowe - a to właśnie daje mi Alfa, i również dlatego byłbym w stanie zapłacić taką a nie inną cenę za Alfę.

Cytat Napisał showtime Zobacz post
    Alfa do modelu 156 była Alfą. Wszystko co powstało po 156 jest substytutem Alfa Romeo, produktem czekoladopodobnym w porównaniu do tradycyjnej czekolady.
    A czy czasem z VW nie jest podobnie? To się nazywa globalizacja, i czy się to nam podoba czy nie to w tę stronę zmierza świat. Dlatego należę do tych dla których znaczek jest nieistotny. Czy to Mercedes czy Kia, dla mnie nie ma znaczenia - auto ma mi się podobać i ma dobrze jeździć, a taka właśnie jest Brera.

Jestem ciekaw ilu z Was jezdzilo choc jednym z wymienionych wyzej samochodow (Scirocco, nowa C-klasa), zeby móc się wymądrzać i prawic swoje wywody ze AR jest lepsze.
    Ja akurat jeździłem. A jeździłeś Brerą, że się wymądrzasz, że jest gorsza? Jest tylko kilka aut które bardzo mnie interesują, wśród nich jest i Scirocco i Brera. I muszę przyznać, że dla mnie Scirocco jeździ kapitalnie. Świetny silnik, znakomite zawieszenie (sportowe i komfortowe jednocześnie), fantastyczne fotele, i do tego jeszcze DSG (niestety nie miałem jej w testowanym aucie). Kiedy zaczynałem jazdę Brerą (1.8 TBi), byłem pełen obaw czy moja wyidealizowana Brera nie wypadnie przy Scirocco gorzej. Moje obawy były bezpodstawne. Brera jeździ przynajmniej równie świetnie jak Scirocco. Tak więc jeśli chodzi o odczucia z jazdy, to oba te auta, to jest to czym chcialbym jeździć. Jedyny minus Brery to brak skrzyni dwusprzęgłowej (ale może z kolei zbyt idealizuję tę skrzynię?) No i mam wrażenie, że Brera ma twardsze zawieszenie, ale trudno mi to potwierdzić, bo jechałem nią po świetnych drogach, więc było naprawdę super. Scirocco to jak dla mnie absolutnie najładniejszy VW, ale największym jego minusem jest... design. Scirocco wygląda naprawdę dobrze, ale przy Brerze... No cóż, stylistyka to rzecz gustu, ale pod tym względem Brera bije Scirocco na głowę. I to chociażby dlatego, byłbym w stanie wydać te 20 czy 30 tys. więcej na Brerę. Chcę mieć auto, na ktorego widok micha mi się cieszy, a Scirocco nie do końca mi to daje

Ja mam okazje jezdzic w pracy nie takimi samochodami i moge je porownywac obiektywnie, bo jechalem, widzialem i wiem jak się zachowują na drodze, wiec zabieram temat w dyskusji i oceniam jak faktycznie jest, a Wy oceniacie ciągle przez pryzmat znaczka i tego ze AR to AR... ma duszę i charakter bo jest Alfą.
    Ja też kilkoma autami jeździłem - począwszy od malutkiego Mini Coopera S, a na sporej Insigni kończąc, ale to właśnie Brera jest tym autem które dało mi najwięcej frajdy z jazdy.

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Czy rzeczywiście podobają Wam się zestawienia lakier mat + czarna felga ,bo ja jestem stara konserwa i do mnie to nie przemawia????
    Do mnie też nie bardzo, ale już zestaw lakier mat (czarny lub grafit) + srebrna felga jak najbardziej, a już lakier mat + felga chrom + lusterka chrom + końcówki wydechu chrom, to mój wymarzony zestaw...
    Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Inna sprawa ,że nie przypominam sobie abym takie matowe autko gdzieś na żywo widział ???
    Hehe, ja również i to tym bardziej dziwne, że tak bardzo marzę o matowym lakierze...

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    A osiągi - tu to już w ogóle nie kumam o co chodzi. Najszybsze Scirocco przyspiesza do 100 w 7,1s, a najszybsza Brera w 6,8s.
    tylko Brera ma silnik 3.2 a Scirocco jakby mniejszy a co za tym idzie bardziej ekonomiczny

obserwator737
    Gość

Domyślnie

już odpowiadam - przez jakość wykonania rozumiem np to że cokolwiek dotykam w środku Brery - skrzypi ...o awaryjności nic nie pisałem więc jakbyś chętnie poczytał to musisz sobie sam poszukać materiałów - mnie to średnio interesuje - samochód ma mi się podobać a jak się psuje to go po prostu naprawiam

osiągi - porównując analogiczne pojemności zawsze Scirocco wypada lepiej a 0,6 sekundy akurat dla mnie jest do zauważenia

najszybsza Brera - spoko , pali trochę więcej niż moje 5 litrowe V8 które jest od tej top Brery cięższe i szybsze ...ciekawe jakby jeżdziło Scirocco R32

chciałbyś mieć auto wyjątkowe - dla mnie auto z dechą i przodem od 159 nie jest wyjątkowe

czarny mat - pełno tego w Wawie , posiedź trochę na 3+ to na pewno parę zobaczysz

felga w chromie - jak słusznie zauważyłeś wygląd to kwestia gustu...

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna Zobacz post
    tylko Brera ma silnik 3.2 a Scirocco jakby mniejszy a co za tym idzie bardziej ekonomiczny
    mowa była o osiągach a nie o ekonomii, ale spodziewając się takiej odpowiedzi wspomniałem o silniku TBi, także dalej twierdzę, że jeśli chodzi o osiągi to nie jest żaden argument.

mrutyś
    Gość

Domyślnie

mowa była o osiągach a nie o ekonomii,
    a jak się ma silnik 3,2 w brerze do 2,0 w scirocco ? Widzisz różnicę ?

obserwator737
    Gość

Domyślnie

Najszybsze Scirocco przyspiesza do 100 w 7,1s, a najszybsza Brera w 6,8s.
    dobrze to świadczy o dwulitrowym Scirocco

a skąd wziąłeś 6,8 do paki Brery 3.2 ? jakiś własny pomiar robiłeś ? bo producent chwali się 7,0 do paki czyli aż o 0,1 sekundy szybciej niż dwulitrówka VW

sibkods
    Gość

Domyślnie

Panowie, co po tym wyglądzie Scirocco, jak golfy i polo wyglądają juz tak samo

obserwator737
    Gość

Domyślnie

a co po wyglądzie Brery skoro 159 wyglądają tak samo ??

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

już odpowiadam - przez jakość wykonania rozumiem np to że cokolwiek dotykam w środku Brery - skrzypi
    Ciekawe, siedziałem w trzech Brerach, porządnie je wymacałem i jakoś nic mi nie skrzypiało, ale widocznie tak jakoś trafiłem......
    o awaryjności nic nie pisałem więc jakbyś chętnie poczytał to musisz sobie sam poszukać materiałów - mnie to średnio interesuje - samochód ma mi się podobać a jak się psuje to go po prostu naprawiam
    ciekawe podejście do tematu, trochę Ci tego zazdroszczę...
    osiągi - porównując analogiczne pojemności zawsze Scirocco wypada lepiej a 0,6 sekundy akurat dla mnie jest do zauważenia
    No i kolejna sprawa którą się różnimy
    najszybsza Brera - spoko , pali trochę więcej niż moje 5 litrowe V8 które jest od tej top Brery cięższe i szybsze ...ciekawe jakby jeżdziło Scirocco R32
    akurat dla Ciebie to chyba bez różnicy 5 litrów mniej czy więcej, dla mnie już by trochę to było istotne, dlatego wybrałbym silnik TBi
    chciałbyś mieć auto wyjątkowe - dla mnie auto z dechą i przodem od 159 nie jest wyjątkowe
    a już dla mnie jest jak najbardziej
    czarny mat - pełno tego w Wawie , posiedź trochę na 3+ to na pewno parę zobaczysz
    dzięki za namiary
    felga w chromie - jak słusznie zauważyłeś wygląd to kwestia gustu...
    Jeszcze do niedawna też byłem zdecydowanym przeciwnikiem chromowanych felg, bo to co się widzi na ulicach to... no cóż kto co lubi. Jakieś dziwne wzory w chromie czy co gorzej spinnery lekko odpustem zalatują, ale jakieś delikatne, klasyczne wzory w chromie widzą mi się jak najbardziej.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

ja tylko w dwóch jedna miała 5kkm a druga 25 ...odpowiednio 3.2 i 2.4 ...widocznie tak jakoś trafiłem ta benzynowa stała w salonie zostawiona w komis przez pierwszego właściciela który po 3 miesiącach miał jej dość

...lubię błyszczące felgi - polerowane