Kupiłem go na allegro za jakieś grosze i nawet nie musiałem ponownie rozkręcać drzwi. Parę razy prysnąłem i otwierałem i zamykałem szybę. Ponad pół roku już nie mam tematu.
Kupiłem go na allegro za jakieś grosze i nawet nie musiałem ponownie rozkręcać drzwi. Parę razy prysnąłem i otwierałem i zamykałem szybę. Ponad pół roku już nie mam tematu.
W moim poprzednim aucie (Astra) miałem problem z szybą, bo mocno zwalniała przy podnoszeniu, jakby miała za chwilę stanąć... Pomogło posmarowanie prowadnic smarem teflonowym (akurat miałem taki pod ręką bo robiłem też z rowerem) A w mojej alfie jest taki problem, że silnik szyby kierowcy ledwo podnosił, po czym umarł całkowicie... Mechanicy, żeby ją podnieść musieli ręcznie podnosić bez tapicerki
A na razie nie miałem możliwości, żeby sprawdzić czy całkiem się silnik spalił czy tylko coś nie styka..
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Witam,
u mnie wczoraj wogóle szyba przestała "działać"od strony pasażera. Jak ją zamknęłam tak się otworzyć nie chce, nie podświetla się tez przycisk do otwierania od strony kierowcy ani od pasażera. Szyba od kierowcy działa. Czy siadł jakis bezpiecznik? co możecie poradzić, czy łatwo to sprawdzić?
pozdrawiam
pozdrawiam
Aneta
ALFA ROMEO 2.0 16V TS Quadrifoglio
U mnie jest to samo.Szyba w połowie przechyla się w stronę lusterka i staje . Gdzie odkręcić zamocowanie tego lusterka od kierowcy??
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 21-08-2009 o 13:50
Rozkręciłem wszystko ustawiłem i ładnie chodziło....
Po paru razach niestety usterka wróciła![]()
Ostatnio edytowane przez Gregorov ; 23-08-2009 o 22:07