Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: masz alfe ? nie bój się ostro wchodzić w zakręty!

TREMOR
    Gość

Domyślnie masz alfe ? nie bój się ostro wchodzić w zakręty!

takie słowa ostatnio padły na zlocie! Pocieszali, że inni np. masowe passaty, peugoty, hondy się "boją" robić to co nasze alfy potrafią... prawda?

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Rzeczywiście nasze alfy wiele potrafią, ale trzeba pamiętać, że prawa fizyki są jednakowe dla wszystkich, a w dodatku nie wszyscy kierowcy mają jednakowe umiejętności. Efekty tego są aż nadto widoczne na naszych drogach.

huragan
    Gość

Domyślnie

Mam 147 i w zakret wchodzi elegancko pewnie dzieki systemowi VDC.Mozna na zakrecie przyspieszyc i zobaczyc jak samochod, ktory probuje nam uciec tanczy i zaczyna zwalniac .Albo spojrzec w lusterko jak Vw za nami tanczy,a alfunia juz na prostej.To jest przewaga Alf nad innymi markami. Mozna smignac kogos po zewnetrznej ,nawet cos mocniejszego.Tylko Wiadomo praw fizyki nie da sie oszukac. Trzeba uwazac.Ja przed kazdym zakretem puszczam noge
    z gazu.Dodaje jedynie jak juz w nim jestem i mam kontrole nad samochodem i widze co sie dzieje za zakretem.Z reszta VDC nie pozwala na ostre przyspiesznie w zakrecie ,czuc jak trzyma samochod w ryzach.A jak mowili : masz alfe ? nie bój się ostro wchodzić w zakręty! Pewnie mieli na mysli tory do szybkiej jazdy.Chyba nie nasze drogi....Przesylam linki do filmikow z kampani prowadzonej na wyspach moze jeszcze ich ktos nie widzial

http://www.youtube.com/watch?v=xS1en...layer_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=TXdD_...layer_embedded

Pozdro.
    Ostatnio edytowane przez huragan ; 24-08-2009 o 12:28

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał huragan Zobacz post
    Przesylam linki do filmikow z kampani prowadzonej na wyspach moze jeszcze ich ktos nie widzial
    Przemawiająca ta kampania :/
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

Gino
    Gość

Domyślnie

Muszę przyznać, że robi wrażenie . Powinno się takie filmy puszczać do znudzenia w chwilach największej oglądalności TV. Szkoda, że na drogach niestety wygląda to inaczej, jedziesz jak należy a inny wariat może Cię zabić...!!! STOP WARIATOM NA DROGACH

obw
    Gość

Domyślnie

Wiele nie ma co mówić jeśli ktoś nie pocałował... to się nigdy nie nauczy!

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał TREMOR Zobacz post
    takie słowa ostatnio padły na zlocie! Pocieszali, że inni np. masowe passaty, peugoty, hondy się "boją" robić to co nasze alfy potrafią... prawda?
    Cieszę się niezmiernie że tylko takie masz problemy ze swoją Alfą - ale to jest dział techniczny _ od pogaduszek na luźne tematy jest Hyde Park ewentualnie knajpa .

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

z własnego doświadczenia moge potwierdzic, że jesli chodzi o trzymanie się drogi to alfa jest równie dobra w zakrętach jak np kontrukcja zawieszenia bmw poprzednich generacji, jednak niestety z jakichś przyczyn inżynierowie alfy nie potrafili już tego pogodzić z trwałośćią, dzięki czemu przy podobnych parametrach trakcyjnych mamy wyższą cenę kompletu zawieszenia + 3x mniejszą żywotność...

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

[zrobił się dubel - proszę usunąć]

diesel power http://je.pl/qeuy

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

RogerIZ28 czy ja się nie jasno wyraziłem powyżej ! I jeszcze jedno od pisania na czerwono w tym dziale to jestem ja ! JAsne ? Piszę w tym kolorze żeby rozróżnić gdy piszę jako moderator A jak chcesz zgłosić jakiś problem z postem to od tego jest ten trójkąt ostrzegawczy. Temat zamykam gdyż niczego ciekawego do działu technicznego on nie wnosi .
    Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 24-08-2009 o 21:31