Twoje wpisy nt. mitycznej ujowości tego silnika oraz nieprawdziwe i formację na temat usterki silnika w Brerze Yonasha.
I tu jest doskonały przykład, dlaczego AR nie jest marką premium. (Pomijając oczywistość, na co jednoznacznie wskazuje ankieta) To podejście do klienta i absurdalny nakaz wymiany oleju co 30k km, do którego te silniki nie zostały przystosowane. Jeśli ktoś wymieniał olej z głową to bardzo długo nie miał problemów z nagarem ani rozrządem.
Nie znam konkurencyjnego czterocylindrowego silnika benzynowego, który brzmiałby tak fajnie jak JTS. W dodatku osiągi tego silnika wcale nie są złe, ani spalanie nie zabija.
Wskaż jakieś silniki z wtryskiem bezpośrednim, które nie mają problemu z nagaremTwoja Giulietta też ma taki problem, zawory taplają się w nagarze. Tylko w takich silnikach turbo dużo ratuje sprawę.
Sedan ma 405 chyba, a jak trzeba było to wózek z gondolą i graty odpowiednio spakowane się mieściłyJakbym potrzebował fury do wożenia gabarytów lub rodziny 2+3 to kupiłbym szybkie, mocne i niepozbawione wad Audi A6 C6 w kombi (Avant?) lub podobne E39/E60, bo to też idzie już za grosze wyciągnąć. Takie same skarbonki albo nawet i lepsze niż 159, chociaż to inny segment, więc porównanie z dupy.
Chcesz porównywać C5 do 159? Citroen wygra tylko w komforcie.
Przewiozłem kiedyś kumpla w mojej obecnej (zatwardziały vaginiarz, passaty a teraz Superb II). Powiedział, że całkiem nieźle wybiera nierówności (mam fabryczne 18" oraz Eibach -30...). Czasem w komforcie przeszkadzało mu, że zsuwał się ze skórzanego fotela na zakrętach. Dopóki nie zauważył, jak to auto rewelacyjnie po nich jeździ. Tak na marginesie.