To co ty chcesz żeby w tym dziale były how to? Do takiej wiedzy dochodzi się z czasem i to nie krótkim. Chcesz się nauczyć to zacznij się uczyć
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
To co ty chcesz żeby w tym dziale były how to? Do takiej wiedzy dochodzi się z czasem i to nie krótkim. Chcesz się nauczyć to zacznij się uczyć
Ostatnio edytowane przez criss ; 24-10-2018 o 19:30
Ty to napisałeś nie ja. Czyli mam rozumieć że jak ktoś jest zielony w tym temacie nie ma prawa się uczyć czy pytać tutaj ? Hmm...
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Ma prawo się pytać ale jednoznacznej odpowiedzi nie dostanie, zresztą nie jesteś pierwszy w tym dziale co się o to wkurza. Kolega tomano pisał do mnie na pw i dostał odpowiednie wskazówki a nie płakał na publicznym
Ej ale to wiadomo że jednoznacznej się nie dostanie bo inaczej każdy miałby mpps czy podobne niczym ELM327tak więc spoko looz
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 24-10-2018 o 19:59
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Bo myślałem że jako gość który prowadzi swój warsztat rozjaśnisz sytuacje Ale jak widać się myliłem![]()
Dobra Mirku w takim razie JA to źle odebrałem - przepraszam![]()
- - - Updated - - -
#TOMANO kolejna PW od Ciebie ... wyczyść sobie skrzynkę bo nie moge Ci odpisać
Ostatnio edytowane przez Olex ; 24-10-2018 o 19:58
Co tu wyjaśniać.
Każdy, kto pierwszy raz widzi winolsa, reaguje jakby widział diabły i moce piekielne
A to czy ktoś to sobie zrobi, czy nie, to naprawdę mi to lata. Popatrz do około ile potencjalnych klientów jeździ. W większości nowych samochodów i tak sobie tak luzacko nie pogrzebie mpps-em za 70 zł. z alledrogo
P.S. To forum jest naprawdę wyjątkowe pod względem nerwowości. Większość od razu przyjmuje jakby rozmówca pluł na niego.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Jest jak mówisz. Jakby każdy ogarniał to każdy by sobie to robił i każdy by miał kabelekjak w przypadku elm327 gdzie ludzie kupują Ale tak naprawdę nie potrafią odczytać błędu bo i tak pytają
z tym że przy mpps można więcej szkody narobić
Nie można w sumie, o ile nie weźmie się czegoś pokroju ecusafeBez tego nic się nie zmieni, bo zwyczajnie braknie wiedzy na ruszenie czegokolwiek. Mapy w różnych softach są poprzesuwane i trzeba wiedzieć o ile, a to kolejna wiedza... Które w internecie jest sporo, tylko trzeba po prostu posiedzieć i chcieć ją znaleźć - kwestia motywacji i chęci nauki czegoś, co wymaga więcej niż umiejętności poruszania się po sofcie. O ile znajdzie się takie informacje to z innymi jest już problem, bo nikt nie napisze które mapy i o ile ruszyć, żeby osiągnąć zamierzony efekt
@sdero dobrze o tym wie i dlatego nie rzuci niczym więcej niż zdawkowymi informacjami, wiedza kosztuje i stąd się biorą ceny usług. A bez samorozwoju taki biznes nie ma sensu, chyba że ktoś się chce zająć pierdołami typu samo usuwanie egr - bo z dpfem jest już trochę trudniej.