Strona 48 z 91 PierwszyPierwszy ... 383940414243444546474849505152535455565758 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 907

Temat: Alfa Romeo Giulia - pytania przed zakupem

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał g0trek Zobacz post
    Mam Superba takiego jak opisujesz (kombi Sportline 4x4 280KM) i Stelvio. Gdybym miał wybierać jeden samochód rodzinny to zdecydowanie Superb.
    Rozwiń swoją wypowiedz, w czym Skoda jest lepsza od Stelvio ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Rozwiń swoją wypowiedz, w czym Skoda jest lepsza od Stelvio ?

Wszedł koleś na forum AR i mówi o tym że skoda jest super

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Chojnice
    Auto
    159 i 75

Domyślnie

Superb jest fajny bo jest dużym kombi a nie suv'em.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

A co to ma do rzeczy? Skoda gorzej się prowadzi , czyli traci główny atut kombi nad SUVem. SUV jest do tego bardziej uniwersalny, ze względu na wyższy prześwit, czyli jest lepszym samochodem.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał azar Zobacz post

To jest beka z nie pytanie z innej beczki To uczucie gdy stare bety latają bokami przy pierwszym śniegu a ty masz łzy w oczach
    Widziałem faktycznie kilka starych BMW jak latał bokiem przy pierwszym śniegu, tyle że bez intencji kierowcy - kończyły w rowie lub biły rozbite. Nigdy nie zapomnę miny jednego kierowcy BMW, który po pierwszych opadach na zapanował nad wozem jak zarzuciło tyłem i czołowo zderzył się z Corsą - drzwi były zakleszczone i nie można było ich otworzyć a gość miał najprawdopodobniej złamane nogi i nie było mu wcale do śmiechu....

Cytat Napisał azar Zobacz post
    Serio? To na jaki dzban 280KM? To przeczy bezpieczeństwu bo kusi. 150KM to idealna i wystarczająca moc do sprawnego wyprzedzania i zachowania zgodnie z przepisami.
    280KM w kompakcie robi wrażenie ale w sedanie klasy średniej to po prostu wygodne i szybkie przemieszczanie się, do tego napęd na cztery koła - po cholerę tu wyłączalne ESP... Jak wypuszczą wersję coś powyżej 300 KM to pewnie dodadzą tryb RACE ale w VELOCE nie miało to sensu.

Użytkownik Świeżak Avatar g0trek
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

A co to ma do rzeczy? Skoda gorzej się prowadzi , czyli traci główny atut kombi nad SUVem. SUV jest do tego bardziej uniwersalny, ze względu na wyższy prześwit, czyli jest lepszym samochodem.
    Chyba nie zauważyłeś w mojej wypowiedzi słowa "rodzinny": "Gdybym miał wybierać jeden samochód rodzinny to zdecydowanie Superb.". Niewątpliwe jest bardziej przestronny we wnętrzu i w bagażniku. Myślę, że kwestia "prowadzenia" nie jest na pierwszym miejscu (oczywiście nie jest też pomijalna, ale nie na pierwszym miejscu) gdy ktoś wybiera samochód do wożenia dzieci i bagaży podczas wakacyjnych wojaży. Inna sprawa, że na razie nie widzę jakiejś dramatycznej różnicy w prowadzeniu na korzyść Alfy, ale może za mało jeszcze nią pojeździłem. W tym temacie wypowiem się za jakiś czas. Oczywistą zaletą (i to pewnie nie jedyną) Stelvio jest to, że jest SUV-em, którego wyższy prześwit zdecydowanie poprawia uniwersalność.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    Wszedł koleś na forum AR i mówi o tym że skoda jest super
    Bo jest. Co nie przeczy temu, że Stelvio to też super samochód, bo inaczej bym go nie kupił. Natomiast nie jestem (jeszcze ) zaślepiony miłością do Alfy i uważam, że różne samochody w różnych warunkach lepiej się sprawdzają. Skoda jest większa, Alfa (ponoć, to muszę jeszcze poczuć) dużo lepiej się prowadzi.

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Dla kogoś z kartą dużej rodziny przestronność Skody jest podstawowym argumentem. W przypadku jednego czy dwójki dzieci pojemność Stelvio wydaje się aż nadto wystarczająca i Skoda traci swój największy - jeśli nie jedyny - atut.

Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Dla kogoś z kartą dużej rodziny przestronność Skody jest podstawowym argumentem. W przypadku jednego czy dwójki dzieci pojemność Stelvio wydaje się aż nadto wystarczająca i Skoda traci swój największy - jeśli nie jedyny - atut.
    Żeby było jasne - ja nie twierdzę, że każdy kto ma dzieci musi jeździć Skodą i nie powinien nawet spoglądać na Alfę . To jest tylko moje prywatne zdanie i dzielę się nim, ponieważ jeden z forumowiczów rozważa akurat takie dwa auta, które posiadam. W przypadku mojej rodziny (ja, żona, dwoje dzieci oraz dwa duże psy) Skoda jest oczywistym wyborem podczas pakowania się na wyjazd, bo jest przestronniejsza i mocniejsza. Superb ma z pewnością dużo więcej zalet niż tylko rozmiar, ale nie ma sensu ciągnąć tutaj tego tematu, bo to forum Alfy. Jeżeli ktoś będzie chciał się więcej dowiedzieć to wejdzie na forum Superba, gdzie notabene na wspomnienie o Alfa Romeo reakcja będzie taka jak tu na auta z koncernu VW .

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie Alfa Romeo Giulia - pytania przed zakupem

Można spokojnie podsumować, że do wożenia psów Skoda jest najlepsza - podpisuje się pod tym jak najbardziej.
    Dziwi mnie to, że nie zauważyłeś jeszcze różnicy w prowadzeniu między tymi dwoma autami - w Alfie masz bardzo bezpośredni i szybki układ kierowniczy, różnicę powinienieś zauważyć po pierwszych kilkuset metrach. Jeśli jeszcze nie czujesz po co kupuje się Alfę to zabiesz Stelvio na jakąś krętą drogę i wszystko będzie jasne

Ostatnio edytowane przez Żuczek ; 25-12-2018 o 22:41

Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

w Alfie masz bardzo bezpośredni i szybki układ kierowniczy, różnicę powinienieś zauważyć po pierwszych kilkuset metrach. Jeśli jeszcze nie czujesz po co kupuje się Alfę to zabiesz Stelvio na jakąś krętą drogę i wszystko będzie jasne
    Faktycznie nie jechałem jeszcze Stelvio żadną mocno krętą drogą. Może po takim doświadczeniu zmienię zdanie .

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Była Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16v

Domyślnie

W razie czego to niestety nie mam możliwości wzięcia SUVa, także Stelvio odpada