mam stelvio skonfigurowne bez manetek zmiany biegów. Czy ktoś się orientuje czy w serwisie dałoby się jej zamówić i wrzucić ?
mam stelvio skonfigurowne bez manetek zmiany biegów. Czy ktoś się orientuje czy w serwisie dałoby się jej zamówić i wrzucić ?
a te łopatki to miód malina. Zwłaszcza doceniłem w Alpach na serpentynach. Ogromna radocha z jazdy.
serwis na 99.9% nie zrobi, oni nawet nie mogą zmienić w swoim oprogramowaniu ustawień proxi poza to co jest przypisane do danego auta. samemu może i by się dało (w 159/Giuliettach różne retrofity się robiło), w MES są opcje na manetki, tylko nikt tego jeszcze nie robił. przydałyby się też schematy żeby sprawdzić czy w aucie ma się kompletne wiązki (różnie z tym bywa) - można kupić, ok 150EUR z Mopar-u na 1 model auta. więcej szczegółów pisałem myślę ze 3-4 tygodnie temu komuś innemu kto chciał dokładać możliwe że właśnie manetki - musiałbyś poszukać sobie - na szybko sam próbowałem ale nie znalazłem posta
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
W sumie dość świeży filmik o Stelvio, ale dość sensownie moim zdaniem zrobiona recenzja. Podoba mi sie to obszycie skóra góry deskijakbym brał teraz to ta opcje bym wziął
https://youtu.be/NruAjvYyryI
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
juz 2 miesiąc minął od odebrania auta i jako ze jest to alficzka żony a ja posiadam bmw 5 to już widze kilka plusów ale tez i minusów.
1. brak możliwości wyłączenia dźwięku zamykania i otwierania auta-wstyd
2. brak mozliwości wyłączenia dźwięku przy parkowaniu- w koncu wystarczy efekt wizualny ile mam miejsca przed i za autem
3. mimo harmana będę zamawiał cały nowy zestaw głośnikowy,
4.fajnie ze diesel - średnie w miescie ok 10-11, dynamiczna jazda 14, PB podchodziła pod 20
5. zmieniłem sprężyny na eibach - mimo, iż lepiej wybiera nierówności to prowadzi jest jeszcze lepiej -zwłąszcza przy predkosci 180-200
6. ogrzewanie foteli tak działa, ze nie działą - w BMW duzo szybciej rozgrzewa a na max ustawieniu prawie parzy)))
7. brak mozliwosci wyłączenia trakcji - szkoda bo auto dawałoby więcej frajdy
8. skóra na fotelach jest mega, natomiast na kierownicy dramat - na pewno będzie poddana obszyciu prawdziwą skórą
9. oj boli jakość obsługi ASO - w BMW, wszyscy uśmiechnięci, o wszystko się sami pytają, podają wodę, kawę ciastka, brakuje drinków - ASO ALFY - czuję się jak na dworcu, o wszystko się człowiek musi pytać i dopytać, mechanicy nie posiadają większej wiedzy o konstrukcji auta etc
10. szkoda ze nie mozna ustawić indywidualnie auta, skrzynia normal a silnik sport, tylko albo wszystko na d albo na n, nie wiem po co jest a - auto kompletnie nie ma mocy
11. nadal to świetne auto, super wygląda (wersja B-tech), jak na suva wyśmienicie jeżdzi -wygrało z GLC, Q5, VW (rewelacyjny silnik 240km)
Dźwięk przy parkowaniu można wyłaczyć, chyba, że chodzi na stałe, ale to ryzykowne.
Spręzyny zmieniasz, jak niby dla żony kupiłeś? Hymmmm![]()
może źle szukałem, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć
tak, ale sama dość szybko jeździ a fajnie, jak auto jedzie tam gdzie chcemy - najlepszy mod w kazdym aucie - niby lepszy komfort ale większa przyczepność