Ja sobie radzę w ten sposób, że gdy wyczuję wypalanie (dziwna praca silnika, nagły spadek zasięgu do przejechania) to kasuję licznik przebiegu i wracam do wypalania po ok 500 km. Nawet gdy jakieś wypalanie przerwę to w skrajnej sytuacji komputer auta przypomni o koniecznej wymianie oleju.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Dlatego robotę przy DPFie robi DPF Monitor od EcuLab. Szkoda, że zaprzestali ich produkcji.
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
Ja w sumie od razu wiem, że jest wypalanie. W 2.0 silnik ma w tym momencie taki basowy dźwięk. Nawet nie trzeba patrzeć na DPF Monitor.
Swoją drogą, wartość Alfy maleje, a DPF Monitor'a wzrasta. Jak przeskoczy wartość auta, to wtedy sprzedam swój egzemplarz![]()
Panowie a ja mam pytanie zakupiłem alfa 1.9 jtdm 120km ma wycięty dpf dzis mialem sytuację, po 500km przy 40km zaczął dymic i wskazowka turbo ponad 0 i spalanie wzroslo do 16l.czyzby dpf byl usuniety ale nie wyprogramowany? Dodam ze mam błąd p2081 i 2085 z checkiem, w tym tyg miałem te czujniki zakupić.
Wszystko możliwe. Jeżeli po odpuszczeniu gazu wskazówka turbo odrazu opadła na dół to było wypalanie na 100 proc
Hm kurcze nie pamietam czy spada po odpuszczeniu gazu, a jezeli sa uszkodzone czujniki p2081 i 2085 to proces wypalania sie aktywuje? Dodam ze wskazowka od turbo jest cały czas lekko uniesiona (moze czujnik wymienię) na zgaszonym aucie jest na 0, jednak gdy zaczął kopcic wskazowka byla wyżej.