Miałem takie same objawy, po wymianie sprzęgła z kołem wszystko ustalo. Pozdrawiam
A przy jakim przebiegu wymienialiście dwumas w TBI? Kończy mi się sprzęgło i zastanawiam się czy mam wymieniać z dwumasem czy samo sprzędło - a czy w ogóle można wymienić samo sprzęgło czy musi być z dwumasem? Mam przebieg 110 tyś, żadnych drgań nie zaobserwowałem.
Możesz wymienić samo sprzęgło. Można też przy okazji ocenić organoleptycznie stan koła dwumasowego i wtedy podjąć decyzję o wymianie.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Powiem więcej: ja tak właśnie dopiero co zrobiłem przy okazji robienia reduktora - mechanik obejrzał i ocenił że dwumasa jest w dobrej kondycji i powinna przeżyć jeszcze to nowe sprzęgło![]()
Ja mam oryginał i 214 tysięcy. Niby coś tam czasem drga ale nikt poza mną tego nie odczuwa i nie ruszam tego. W największe mrozy było spokojnie i bez drgań na luzie, więc nie będę na razie niczego ruszał.
tak mi się wydaje, że kończy się sprzęgło. Mnie też zdziwiło, że przy 110 tys. (ale nie wiem jak ktoś przede mną z niej korzystał). Nie wiem czy dobrze odczytuje objawy - przy nagłym przyspieszaniu na 5 i 6 biegu alfa wskakuje na wysokie obroty a po chwili zaczyna przyspieszać a obroty trochę spadają. Może jest inna przyczyna takiego zachowania?
Typowy objaw zużytego sprzęgła.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
U mnie sprzęgło zaczęło wykazywać dokładnie takie objawy zużycia n 5 i 6 biegu przy 100 tyś i zostało wymienione przy 102 tyś. Dwumasa po oględzinach została.
Objawy jak z początku wątku również sporadycznie występują.