Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 193

Temat: Retrofit nowego radia, dolożenie Android Auto / Car Play

Użytkownik Rowerzysta Avatar Peterr
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280 KM

Domyślnie

Miracast ...
    to może być to, ale czy trzeba wpinać bezpośrednio do radia ?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał murder Zobacz post
    Czyli to są te nowe radia i zostały one wprowadzone przed listopadem 2017?
    tak. w stanach nowevradia z firmware 051.xxx.xxx dawali od lipca 2017 do modelu my2018. w tym builwtynie jest wyraznie napisane ze dotyczy rynku nafta tylko i modelu my2018 wyprodukowanego przed ktoryms listopada 2017 (ale skoro my2018 to od bodajze lipca 2017)

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał murder Zobacz post
    Ja mam niestety 002.009.043
    To wedle informacji stad:
    https://www.giuliaforums.com/forum/2...iles-here.html

Dla Ciebie ten plik z update jest - https://www.mediafire.com/file/n5kap...ETM_SW_M86.zip

wersja z koncowka 055.. ale nie nie wiem co ona zmienia.. Mozesz przegladnac watek moze cos tam wiecej bedzie.

Użytkownik Fachowiec Avatar kozak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

M86 nic nie zmiana [emoji6]

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kozak Zobacz post
    Spróbuj wgrać ten z postu wyżej, ciekawe czy przejdzie

przejdzie tylko update na 002.xxx.055, ale nie przejdzie ten na 056.xxx.xxx, juz probowali na alfaowner -od razu komunikat o niekompatybilnosci

- - - Updated - - -

Cytat Napisał kozak Zobacz post
    M86 nic nie zmiana [emoji6]

u wielu rozwiazalo problemy z radiem, glownie bluetoothem. spytajcie kolegi [MENTION=64069]anAlfaBeta[/MENTION], o ile kojaze to u niego na 002.xxx.043 byly jaja a po update na 002.xxx.055 nie ma.po yo zostal wprowadzony i udostepniony serwisom, bo wielu mialo problemy roznej masci jesli chodzi o współpracę z danym telefonem

Użytkownik Rowerzysta Avatar arturo132
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Stelvio 2.0 280+, Giulietta 1,6

Domyślnie

U mnie po wgraniu ..055 właśnie poprawiło współpracę w telefonem.

Użytkownik Fachowiec Avatar kozak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Miał na myśli że to nie włączy AA

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał niegowic Zobacz post
    OK dzisiaj sprawdze bo doinstalowalem android auto w telefonie.. Pewnie jak mówisz trzebaby jeszcze aktywowac w WiTech..

Mój watek na alfaowner tutaj - https://www.alfaowner.com/Forum/alfa...ay-aa-acp.html

linki z niego:
    http://www.mediafire.com/file/bephfs...ation.pdf/file - wyglada na oficjalna instrukcje instalacji AA/CP w giuli - a wiec i stelvio
    http://www.mediafire.com/file/5gx4s4...W_A56.zip/file - plik rozpakowałem i wgrałem na czystego pendive - zgodnie z instrukcja ma byc sformatowany w NTFS

Update robilem na wlaczonym silniku ok 10-15 min to trwalo - kilka restartow po drodze..

Z instrukcji serwisowej wynika ze niby ten hub jest potrzebny.. ale nie wiem czy to nie zaslona dymna zeby kasowac dodatkowa kase w koncu cos musieli zamontowac.. update softu + klikniecie aktywacji +/-30 min
    Podpiałem telefon z zainstalowanym Android Auto.. nie poszło.WiTech nie mam ale przy okazji spróbuje w serwisie podpytac czy nie mogli by zerknac..

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał niegowic Zobacz post
    Podpiałem telefon z zainstalowanym Android Auto.. nie poszło.WiTech nie mam ale przy okazji spróbuje w serwisie podpytac czy nie mogli by zerknac..
    wg dokumentu z rynku usa ktory chyba sam podlinkowales dzisiaj w innym watku jest jeszcze jakas procedura wykupu aktywacji opcji aa/cp dla danego auta za ok $200 zeby to przeszlo z witech2 (ktos w ostatnich dniach pisal ze probowal w aso tylko aktywowac i nie dzialalo ale kto wie co dokladnie zrobili)no ale moze sie obedzie bez. jak nie to moze kiedys mes pomoze - pisalem do kumpla Yaniego (autora mesa) i poprosilem go o przekazanie Yaniemu listy 6 zyczen od uzytkownikow mesa z polski (min aktywacja aa/cp) jesli chodzi o giulie/stelvio

Auto

Domyślnie

wlasnie dostalem na Whatsupie info od kolegi z Bulgarii (znajomy Yaniego - autora MESa). gosc ma Stelvio prod 4.2018 z firmwarem 059.xxx.xxx. Dolozyl panel z 2 USB (moze niepotrzebnie, ale dolozyl bo tak ePer pokazywal, choc moim zdaniem nie powinno to miec wplywu), cos mu Yani probowal tam aktywowac ale sie nie udalo (dostal specjalna wersja MESa z beta funkcjonalnoscia), choc w niektorych autach podobno dzialalo u innych (nie znam szczegolow). pojechal do znajomego dealera ktory ma Witech2 i mu to aktywowal i dziala. Mysle ze teraz Yani moze zalukac co tam jeszcze pozmieniali w konfigu i ta funkcje wrzucic do przyszlej wersji MESa. ma mi gosc napisac wiecej szczegolow jak posprawdza zmiany w Proxi i pogada z Yanim.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.