Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Kluczyk

P4TRYK
    Gość

Domyślnie Kluczyk

Witam, na początku chciałbym przywitać wszystkich alfoholikow, macie w gronie nowego maniaka , więc przejdę do sedna, kupiłem miesiąc temu Alfe Romeo 156 1.9 JTD i mam taki problem otóż dostałem do niej jedynie jeden kluczyk czerwony i chciałbym się dowiedzieć jak się miewa sprawa dorobienia jeszcze jednej sztuki ( obecna jest bez pilota ) , a drugą chciałbym już z pilotem? Jakie są ceny takiej roboty i czy tylko takie coś wykona się w ASO za 700zł ... ? Jeżeli znacie jakieś dobre miejsca gdzie mi to dorobią odrobinę taniej to proszę o podanie najlepiej w miejscowościach Gdańsk, Gniew, Grudziądz, ale może być coś w pobliżu ;-), jeszcze mam pytanie czy można gdzieś dokupić śruby do pokrywy silnika, która jest na górze silnika, bo ułamała mi się dziś śruba i potrzebuje dokupić gdzieś, poniżej przestawiam zdjęcie , to są te 4 śruby :

http://img526.imageshack.us/img526/2286/712163890.jpg

Z góry dziękuje za pomoc

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

śrub nie można dokupic,
    - to w JTD są takie same śruby jak w TS.
    - bo ta pokrywa na zdjęciu jest od TS.
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

P4TRYK
    Gość

Domyślnie

W żadnym sklepie nie ma tych śrub , muszę w związku z tym kupować całą pokrywę? A jak wygląda sprawa z kluczykiem?

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Kluczy do dorobienia i wprogramowania tylko w ASO - koszt jak sam napisałeś 700-800 zł . Ale musisz mieć pewność że nikt przed tobą nie zmieniał wkładek . Klucz jest zamawiany po numerze VIN . Jeśli wcześniej coś było kombinowane z zamkami kluczyk może nie pasować . Chyba że kupisz cały komplet kluczy ze wszystkimi wkładkami i kartami kodowymi w ASO 2700 zł poza ASO np. na Alledrogo zdażają się okazje . Wtedy przekładasz wkładki i jedziesz do ASO w celu zapisania kluczy do pamięci immo .

Oddzielną sprawą jest fakt że ten temat był naprawdę wielokrotnie wałkowany w tym dziale i wystarczy użyć szukajki !
    Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 06-09-2009 o 20:32

obserwator737
    Gość

Domyślnie

poszukaj pokrywy z auta po wypadku nawet połamanej - kupisz za parę groszy i będziesz miał śrubę

groszek
    Gość

Domyślnie

nie rozumiem :/ to zdjęcie to napewno nie JTD

P4TRYK
    Gość

Domyślnie

Zgadza się pokrywa to nie JTD dałem tylko dla przykładu. A jak sprawa miewa się z tym :

http://moto.allegro.pl/item711179345...ava_palio.html

Zaprogramowanie tego i inne pierdoły nie wyszło by taniej?

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie zestawy z allegro

Tu masz zestaw za 280zl http://allegro.pl/item730368439_alfa_romeo_156_stacyjka_kluczyk_zamk i_komplet.html
    komplet wklady zamka do drzwi,stacyjka,schowek itd
    ale w zestawie tez 1 kluczyk ale z guzikiem od centralnego
    albo to 2 kluczyki za 400zl http://allegro.pl/item725733649_alfa...sterownik.html ale tu nie ma chyba wszytskiego tzn.wkladu do drzwi bagaznika itd
    pozdrawiam

P4TRYK
    Gość

Domyślnie

Znalazłem gościa w gdańsku który się podejmie dorobienia kluczyka z immo za 140zł, jadę do niego za tydzień w sobotę, jeżeli się uda zdam relacje na forum i podam dokładne namiary

Użytkownik Romeo Avatar palchon
    Mieszka w
    SJZ
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD SPORTWAGON

Domyślnie

Cytat Napisał P4TRYK Zobacz post
    Zgadza się pokrywa to nie JTD dałem tylko dla przykładu. A jak sprawa miewa się z tym :

http://moto.allegro.pl/item711179345...ava_palio.html

Zaprogramowanie tego i inne pierdoły nie wyszło by taniej?

Ostatnio wsadziłem do swojej alarm i trochę się zaznajomiłem z całą elektryką 156tki, centralny zamek jest sterowany centralką servizi do której jest podpięty sterowik bezprzewodowy, a alarm z aukcji wcale nie jest dedykowany tylko jest uniwersalny do każdej marki auta (sterowanie + lub -) w alfie jak i fiacie jak dobrze pamiętam jest "-"
    Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
    Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa