Jeżeli okaże się ,że to przepływka- zmień majstra![]()
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 12-09-2009 o 21:14
Majster jest bardzo dobry !
Robili to tak na szybko, bo pojechałem tam na przegląd po kupni a zmieniłem pasek wielorowkowy od alternatora i w ogóle dużo bzdetów wyszło ...
Lesio to był inny silnik niż mój, ale przekładali sam wkład przepływki więc wsio powinno zagrać ;]
Obiecał za podpiąć pod examinera za friko następnym razem.
Postawiłem dziś alfę na rozrząd - i miałem rację że go zmieniałem, bo wg mechanika miał na oko 60-70 tys. Wariatora zaczepiać nie trzeba, wałki są w stanie idealnym (bałem się że mogę mieć krzywkę wytartą).
A problemem były (i jeszcze są, do jutro-pojutrze) świece. Mechanik mi je pokazał, wyglądały jak obraz nędzy i rozpaczy (naprawdę widziały 125kkm jak pisałem w innym wątku), a co gorsza - nieudolne mycie silnika (pewnie w komisie) spowodowało, że stała w pobliżu woda. Kable WN też zmienię (NGK chyba wezmę) na wszelki wypadek.
Jak dobrze pójdzie, to jutro Alfą będę śmigał. Z chudym portfelem. Ale szczęśliwy jak małe dziecko
Edit: od razu się upewniam: świece NGK PRF6B + PMR7A(tak mówi instrukcja)? Bo na allegro znalazłem nieco (choć niewiele) taniej niż w sklepie/ASO z tym że BKR6EKPA + PMR7A. Czy to to samo??
Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 15-09-2009 o 14:16
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
witam
ile płaciłeś za kompletny rozrząd ?? wymieniałeś z wariatem ??
Pozdro![]()
Komplet bez wariata (trochę żałuję bo już go słychać na zimnym) ale z pompą kosztował mnie bodajże 5 stówek w ASO + robota ok. 200-300 (nie powiem dokładnie bo inne wymiany jeszcze szły).
PS. Archeolog z Ciebie![]()
Pytanie do kolegów po wymianie przepływomierza - wymieniane na oryginał Bosha czy zamiennik (WRC, QAP, ...)? Jeśli oryginał, to gdzie najtaniej kupić?
Na Allegro tzn. te za 530PLN? Co jeśli po odpięciu wtyczki przepływomierza auto dalej przerywa i strzela w kolektor - możliwe, że to nie przepływka powoduje takie anomalie? Może pompa paliwa?
Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 30-10-2009 o 19:41