Zgadza się. Zawsze szukają"dziury w całym" żeby nie wypłacić- a tu maja jak na dłoni
Zgadza się. Zawsze szukają"dziury w całym" żeby nie wypłacić- a tu maja jak na dłoni
ale na przeglądzie niema jeszcze obowiązku sprawdzać opon zgodnych z homologacją,
Owszem na przeglądzie nie. Gorzej jak Cię sprawdzą po ewentualnym wypadku
Ja nie uznaję kompromisówW lecie jeżdzę na 19", a w zimie dla odmiany na niewiele mniejszych 19"
Wraz z zakupionym autem dostałem komplet opon zimowych. Dwie opony przednie Hankook wyrzuciłem na śmietnik z racji bieżnika 3mm. Dwie tylne opony, to "prestiżowe" opony zacnej marki MINERVA rodem z Dalekiego Wschodu o budzącym respekt rozmiarze 255/35/19 - model "ICE Plus". Oponki ze sporym bieżnikiem, więc zostawiłem.
Na przód zakupiłem absolutnie najwyższą półkę - belgijsko-chińskie gumki w rozmiarze 235/40/19 marki IMPERIAL, model SNOWDRAGON UHPOpony gumowe, nie plastikowe. Etykieta unijna C/C/92.
Przeżyję nadchodzącą zimę?
Ostatnio edytowane przez destikero ; 06-10-2019 o 12:57 Powód: Usunięto kilka bzdur
156 2.0 TS / 147 1.9 JTD / 156 FL 1.9 JTD
159 SW TI Q-Tronic 2.4 JTDm
Najnowszy test autobilda: https://www.auto-swiat.pl/porady/eks...cc=ucs&utm_v=2
Ostatnio wybieram zimowe 17tki do mojej 159, najpierw myślałem o Dębicach, później na prowadzenie w moim rankingu wyszły Nexeny Winguard 2.
Ten test trochę przewrócił mi ranking, opony Apollo zajęły 4 miejsce, praktycznie z Continentalem, Michelin i Goodyearem. A co najlepsze, ceny na poziomie Nexenów.
Apollo przejęło Vredesteina dekadę temu, ale szczerze do wczoraj o nich nie słyszałem. Ze zdjęć bieżnik zbliżony do Vredesteinów (ale nie identyczny), które też biorą udział w teście. Vredesteiny wypadły podobnie, ale minimalnie niżej. Z testu wynikało by, że mieszanka tych opon jest podobna (jeśli nie ta sama).
Teraz pozostaje przetrawić, że na oponie będzie napisane Apolloa nie jakaś bardziej znana/kojarzona marka i mamy lidera w kwestii cena/jakość?
![]()
147 1.9 jtd 2011-2018
159 1.9 jtdm q-tronic 2018-??
A ja znów kupiłem Dębice. Masakra. Będę bał się z garażu wyjeżdżać![]()
Na ten test nie patrz. Wyniki dla rozmiaru 225/45/17 nie są miarodajne dla 225/50/17.
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Ja aktualnie mam Fulda Kristall Control HP2 i jestem zadowolony, szczerze polecam ten model.
Poprzednio w różnych autach miałem Semperit Speed-Grip 2, Yokohama W.drive V905, Kleber Krisalp HP 2, Pirelli SottoZero 2.
Ford S-Max 2.2 16v TDCi '13
FIAT Barchetta 1.8 16v VFD '00
FIAT Punto 1.1 8v FIRE '99