Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: kilka pytan nowego użytkownika alfy 156

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kt0sfajny Zobacz post
    ...to glupie rozwiazanie bo zlodziej jak obserwuje auto to wie ktora ma alarm a ktora jest bez.
    a co niby ma dać alarm? odstraszyć złodzieja, zawrócić uwagę przechodniów? Wątpię żebyś zdążył dobiec do auta zanim odjedzie, poza tym Alfę rzadko kradną

alarm powoduje nie tylko świecenie kierunków ale i wydaje dźwięk Bip
    co do rezerwy to traktuj ją z rezerwą bo kłamie jak i cały wskaźnik paliwa. Mi nieraz zapali się a pojeżdżę nią z jakieś 50 pare km i dopiero tankuje. nigdy jeszcze nie padła z braku paliwa. nieraz bywa i tak że rezerwa na drugi dzień już się nie świeci

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    a co niby ma dać alarm? odstraszyć złodzieja, zawrócić uwagę przechodniów? Wątpię żebyś zdążył dobiec do auta zanim odjedzie, poza tym Alfę rzadko kradną

alarm powoduje nie tylko świecenie kierunków ale i wydaje dźwięk Bip
    co do rezerwy to traktuj ją z rezerwą bo kłamie jak i cały wskaźnik paliwa. Mi nieraz zapali się a pojeżdżę nią z jakieś 50 pare km i dopiero tankuje. nigdy jeszcze nie padła z braku paliwa. nieraz bywa i tak że rezerwa na drugi dzień już się nie świeci

w sumie racja ale alarm czasem moze odstraszyc amatora bo dla profesionalisty to zaden problem
    aha to fajnie wiedziec ze nie krada

co do rezerwy to juz zauwazylem bo gdy ja kupilem swiecila sie rezerwa przejechalem 15 km i zaparkowalem,a gdy znowu odpalilem to rezerwa juz nie swiecila i przejechalem kolejne 30km i wtedy dla bezpieczenstwa zatankowalem bo nie znam auta i nie wiem ile moge.

ale z zakupu jestem zadowolony i silnik 1.6 jak na pierwsze auto jest w sam raz.
    tylko mam juz pierwszy problem z bella bo padl mi czujnik w drzwiach i pomimo zamknietych pokazuje ze sa otwarte w dzien jest luz ale w nocy masakra bo to sie co chwile swieci i gasnie(lampke z przodu wylaczylem ale te tylnie migaja i swieca po oczach albo ciagle swieca;/)
    ale w pon mam jechac do elektryka wiec wszytsko powinno byc juz ok
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

you
    Gość

Domyślnie

Ja przy tankownaiu 1.9 JTD kiedy zapali mi się rezerwa od razu to wchodzi mi jakieś 52,53 litry czyli zostaje mi dobre 10L, więc zrobiłbym kilometrów od cholery jeszcze.
    Od zapalenia rezerwy zrobiłem jakieś 70km, to przy tankowaniu weszło 56 litrów, więc zostalo jeszcze 7L tyle ile wynosi rezerwa. Nie wiem jak w benzynie, ale w Dieslu można jeszcze zrobić kawał drogi.

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Talking autko

tak z innej beczki
    polecam Wam fajny darmowy program do zarzadzania autem/autami
    http://www.forum.alfaholicy.org/foru...y_program.html
    i jest tez opcja gdzie wpisujemy i mozemy sprawdzic ile wydalismy na paliwo
    gdzie i za ile tankowalismy itd

myslalem zeby zalozyc temat "ceny paliw w danym miescie" gdzie kazdy moze wpisac jakie sa ceny w jego miescie i jakie stacje poleca wg.mnie to moze byc pomocne jak ktos z alfaholikow jedzie w Polske to moze sprawdzic gdzie w danym miescie warto tankowac a jakie stacje omijac
    co o tym sadzicie?? chyba ze jest /byl taki temat??
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P