Ja Q4 nie wykorzystuje bo moje stałe trasy to płaskie autostrady a Veloce Q4 trzeba obniżyć bo wizualnie trochę koza dlatego Veloce Q2 to byłby dla mnie fajna opcja jeśli bym kupował nowe auto.
Ja Q4 nie wykorzystuje bo moje stałe trasy to płaskie autostrady a Veloce Q4 trzeba obniżyć bo wizualnie trochę koza dlatego Veloce Q2 to byłby dla mnie fajna opcja jeśli bym kupował nowe auto.
aha rozumiem, dzieki bo myślałem że coś nie tak z tym napedem
Jak dacie na tył opony 255 albo szersze to tak nie razi prześwit
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dobrze Ci się wydaje
To jest skrajny luzik ze strony Włochów.
Rozmawiałem dzisiaj dłużej z kierownikiem sprzedaży jednego z salonów Alfy, sam się wkurza, nikt nic nie wie, nie wiadomo kiedy, nie wiadomo co, powiem Wam, że też był zdziwiony, że nie było to ogarnięte przed końcem roku, bo dużo ludzi pytało o modele poliftowe, bo jak wiadomo szukało kosztów, ale właśnie też ma takie wrażenie, że jakby luzik i tyle bez spinki... masakra
Taki mały update: dzisiaj mamy 9 stycznia, sprawdzałem kilka stron, Niemcy, Francja, oczywiście Polska też stare konfiguratory...
Ostatnio edytowane przez Kurynio ; 09-01-2020 o 10:16
To się w głowie nie mieści...
A ja sobie kupiłem przedliftową Giulię i jestem w siódmym niebie. Piękny samochód, z fajnym wypasem i stary infotainment jest naprawdę super. Nie widzę na razie wad tego systemu. Joystick pod ręką, wszystko wchodzi intuicyjnie. Podpiąłem sobie mały tablet z muzyką. Wszystko gro i bucy.
NIe widzę większego sensu czekania na poliftowy model. Ja w każdym razie nie wytrzymałem i trochę się wkurzyłem. Jeśli ktoś ma możliwość kupienia przedlifta w dobrej cenie to niech korzysta. Nie są to rewolucyjne zmiany, które istotnie zmieniły ten samochód bo co zmieniać coś co jest dobre![]()
też szczególnie nie brakuje mi nic w infotainment, jest prosty ale wystarczający. Tylko ja mam 2 generacji i z prawie najnowszym firmwarem. Generalnie lepszy jest infotainment drugiej generacji (szybszy procek) a szczególnie od wersji firmwaru MV072.xxx.xxx czyli już większy obraz z kamery cofania i AA chodzi w miarę bezproblemowo (bo na starszych to u mnie przynajmniej jaja się działy - żadko się łączył, podczas gdy na nowym zawsze, 3 telefony, 5 kabli sprawdzane, w autach w salonie z MV072 ze wszystkimi się łączyły bez problemu)
polift dla tych którzy:
a)muszą mieć najnowszy, igiełkę 2020, pewnie dla tych co konfigurują swoją w każdym detalu (no w sumie ja tak robiłem haha)
b)zakochali się w którymś nowym kolorze
c)chcą mieć ładowarke indukcyjną - np dużo jeżdżą i dzwonią i tel im się rozładowuje (szczególnie jeśli dodadzą sobie carplay lub aa po WiFI to bateria szybciutko leci)
reszta IMHO to zbytki, kierownica trochę gubsza/ładniejsza, OK, aktywny lane assist - nie wierzę w takie technologie (choćby obserwując jak obecna sygnalizacja/wykrywanie (nie)działa). dotykowy ekran to już w ogóle fanaberia w aucie IMHO.
W Stelvio jeszcze dochodzi wygląd zewnętrzny mocniejszych wersji, to kogoś może skusić.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] - dla mnie AA/CP powinno bezprzewodowe- asystenty niech będą jako opcja np w sensownie wycenionym pakiecie - kto chce to ma.
Reszta jak piszesz pełna zgoda i 100% racji.
Dla mnie wygląd zewnętrzny Stelvio z tym oblamowywanym wokół plastikiem w kolor budy w mojej ocenie szpeci to auto szczególnie z tyłu robi się ciężki kloc. ale jak pisałem to kwestia gustu.
mam nadzieje że w Stelvio poprawili:
1. wygłuszenie
2. działanie wycieraczek
3. możliwość wyłączenia przesuwania fotela
4. zbliżeniowe otwarcie tylnych drzwi
5. Aplikacja typu Afla Performance i Uconnect Live
Ostatnio edytowane przez Dareek ; 09-01-2020 o 17:02