Nie róbcie od razu z innych marek takich dupnych serwisów. miałem toye, mam skode i w przeglądach nie mam się do czego doczepić bo szczegółowo sami sugerują co robić. trzeba przyjąć coś na słowo serwisu no chyba że sami wolicie w garażu łączyć na kit i listewki niektóre części... jedyne zastrzeżenie to ta sugerowana wymiana oleju co 30000 km. kto to wymyślił to nie mam zielonego pojęcia
marka nie ma znaczenia, zależy od serwisanta do którego trafiło auto i tyle.
podobno konfigurator ruszy w poniedziałek.... ale za to to już nie ręczę.
dzisiaj byłem oglądać boks na dach i szukam czegoś co podejdzie do skody jak i do julki na przyszłość o pojemności +450 l. ma ktoś coś tak dużego i użytkuje? do bagażnika to teraz można zapomnieć o wsadzeniu butów i kasków. kupował ktoś te belki od alfy z salonu? jak to wygląda w porównaniu do np. thule aluminiowego? głośniej, ciszej, stabilniej? jakiej długosci maksymalnie można brać bagażnik żeby klapa z tyłu się otwierała?
w pustej przestrzeni powietrznej a nad nimi czuwają jeszcze systemy różne TAWS, ILS (czy jak one się tam zwą) i kupa innych do tego kontrolerzy lotów, radary itp. nie porównuj wąskiej drogi z milionem niespodzianek, robót drogowych, aut, dziur na drodze czy czymś leżącym na drodze.
jeszcze w wykonaniu włoskim, na szybko wsadzonym jakimś pewnie zmodyfikowanym/okrojonym systemem z Tesli.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Masz rację, dlatego ja tyko czekam końca gwarancji i olewam z góry serwis jeśli idzie o przeglądy. Będę robił u swojego mechanika, gdzie mogę zostawic auto i czekać aż po mnie przyjedzie po przeglądzie. Wszystko będzie zrobione min 50% taniej i 100% lepiej. Tak robiłem z poprzednim autem kt sprzedałem niemalże od ręki mimo braku przegladow w serwisie. Po aucie było widać że jest zadbane i mimo 10 lat że było serwisowanie.
Jak msz 5 lat przeglądów to jesteś uwiazany do aso i tyle.
o ile pamiętam Veloce Ti w bazie to prawie 240k, do tego pakiet carbon, HK, skóra na desce, navi 8.8, przy tych opcjach cennikowo raz dwa robi sie 270k.
Moja Veloce cennikowo była 232 (W czasach gdzie ceny były z jakieś 6-8tysi niższe), jakbym dołożył navi 8.8 (+10,5k) HK (+3k) i skóre na desce (+4,2k) to byłoby już 250, po zeszłorocznych cenach bliżej 260, a gdzie tu jeszcze pakiet carbon, carbony w środku, siedzenia z alcantarą?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
a wystarczyo chwilę poczekać i : https://salon.alfaromeo.pl/oferta/96...-280-km-at8-q4
swoją drogą jak nie potrzebuję teraz kupować żadnego auta, to ta veloce kusi straszniecena jak w Biedronce i jeszcze leasing 100%
mam łopatki w aucie ciut bardziej sportowym niż veloce, i nacisnąłem raz, żeby sprawdzić czy działają. Jak skrzynia dobrze działa, i nie jesteś na torze wyścigowym to łopatki są zbędne